Σάββατο 30 Ιουνίου 2012

ΠΑΣΟΚ: Ο ΘΑΝΑΤΟΣ ΣΟΥ Η ΖΩΗ ΜΟΥ..

Ο Βενιζέλος βλέπει οφέλη εν μέσω της ανθρωπιστικής καταστροφής..

Μέσα από τη συγκυρία αυτή, μπορούμε να αντλήσουμε οφέλη, είπε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Βαγγέλης Βενιζέλος σχολιάζοντας την απόφαση της Συνόδου Κορυφής και πρόσθεσε ότι «μπορούμε να οργανώσουμε την επιχειρηματολογία μας για την αναθεώρηση της σύμβασης».

Ακόμη ανέφερε ότι θα υποβάλει ολοκληρωμένη πρόταση στην Εθνική Ομάδα Διαπραγμάτευσης, που έχει προτείνει να συγκροτηθεί, ενώ εξέφρασε την ελπίδα ότι η ομάδα «θα αρχίσει να λειτουργεί εντατικά τις αμέσως επόμενες ημέρες».


Στην ανακοίνωσή του ο κ. Βενιζέλος αναφέρει: «Στις συμφωνίες που επιτεύχθηκαν στη Σύνοδο Κορυφής στις Βρυξέλλες περιλαμβάνονται στοιχεία πολύ κρίσιμα και χρήσιμα για την αναθεώρηση του προγράμματος στήριξης της ελληνικής οικονομίας, προκειμένου να σπάσει ο φαύλος κύκλος της ύφεσης και της ανεργίας.

Πρόκειται για στοιχεία γύρω από τα οποία παλέψαμε διαπραγματευτικά όλους τους προηγούμενους μήνες, μέχρι να φτάσουμε στο συμβιβασμό της νέας δανειακής σύμβασης. Και τώρα, πάνω στα νέα αυτά στοιχεία -χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι η δυνατότητα απευθείας ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών από το EFSF και το ESM, χωρίς να φορτώνεται το δημόσιο χρέος του αντίστοιχου κράτους μέλους- μπορούμε να οργανώσουμε την επιχειρηματολογία μας για την αναθεώρηση της σύμβασης.

Θα υποβάλω ολοκληρωμένη πρόταση στην Εθνική Ομάδα Διαπραγμάτευσης, που έχω προτείνει να συγκροτηθεί και που ελπίζω ότι θα αρχίσει να λειτουργεί εντατικά τις αμέσως επόμενες ημέρες. Πρέπει γύρω από τα θέματα αυτά να συμφωνήσουμε όχι μόνο τα τρία κόμματα που στηρίζουμε την κυβέρνηση, αλλά όσο γίνεται περισσότερες πολιτικές και κοινωνικές δυνάμεις.

Είναι τώρα μία ευκαιρία, είναι τώρα ένα κρίσιμο momentum στην Ευρωπαϊκή Ένωση και την ευρωζώνη. Μπορούμε να αντλήσουμε οφέλη μέσα στη συγκυρία αυτή»

Δεν υπάρχουν σχόλια: