Πέμπτη 31 Μαΐου 2012

ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ «Το Δημόσιο δεν χρειάζεται απολύσεις»

Προκειμένου να διασωθεί 
Ψεύδεται ασυστόλως κατά συρροή και εξακολούθηση

«Εχουμε ανάγκη από ένα μικρότερο και καλά στοχευμένο κράτος και από μία φιλοαναπτυξιακή δημόσια διοίκηση» υπογράμμισε χθες ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Βαγγέλης Βενιζέλος στους εκπροσώπους της ΑΔΕΔΥ

Ανοιγμα στους δημοσίους υπαλλήλους κάνει τώρα το ΠΑΣΟΚ, εκπέμποντας το καθησυχαστικό μήνυμα πως δεν πρόκειται να γίνουν απολύσεις στο Δημόσιο. Αυτό ξεκαθάρισε με σαφή τρόπο ο Βαγγέλης Βενιζέλος κατά τη συνάντησή του με το προεδρείο της ΑΔΕΔΥ, όπου για πρώτη φορά μίλησε προεκλογικά τόσο ξεκάθαρα για την «καυτή πατάτα» των απολύσεων, κάτι που δεν πρέπει να θεωρείται άσχετο με το γεγονός ότι το ΠΑΣΟΚ στις προηγούμενες εκλογές καταψηφίστηκε σχεδόν από το σύνολο των δημοσίων υπαλλήλων.



Η προσθήκη του θέματος των... μη απολύσεων στο Δημόσιο στην προεκλογική ατζέντα της Ιπποκράτους θεωρήθηκε αναγκαία από τα ηγετικά στελέχη του κόμματος, τα οποία πριν από μερικές ημέρες εισηγήθηκαν στον Βαγγέλη Βενιζέλο να τολμήσει να «αγγίξει» το θέμα των δημοσίων υπαλλήλων και να επιδιώξει ανοίγματα στον συγκεκριμένο κλάδο εργαζομένων που στο παρελθόν ήταν βασικός εκλογικός τροφοδότης του Κινήματος.

«Πρόεδρε, το Μνημόνιο για φέτος προβλέπει 15.000 απολύσεις στο Δημόσιο και το ΠΑΣΟΚ φορτώνεται στις πλάτες του την οργή αλλά και την αγωνία του συνόλου των 750.000 δημοσίων υπαλλήλων που στελεχώνουν το κράτος» είπαν στον πρόεδρο οι συνομιλητές του. Μάλιστα, όπως εκτιμήθηκε, η μείωση του κράτους κατά 15.000 δημοσίους υπαλλήλους μπορεί να επιτευχθεί χωρίς καν να υπάρξουν απολύσεις, απλώς με τις συνταξιοδοτήσεις και την τήρηση της αναλογίας των προσλήψεων στο 1/7.

«Το ΠΑΣΟΚ έχει στενούς, ιστορικούς, αδελφικούς δεσμούς με τον δημοσιοϋπαλληλικό κόσμο» είπε ο Βαγγέλης Βενιζέλος στο προεδρείο της ΑΔΕΔΥ, προσθέτοντας: «Δεν πρόκειται να γίνουν απολύσεις φυσικά στο Δημόσιο, γιατί δεν έχουμε ανάγκη από απολύσεις. Εχουμε ανάγκη από ένα μικρότερο και καλά στοχευμένο κράτος και από μία φιλοαναπτυξιακή δημόσια διοίκηση» ανέφερε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ στους εκπροσώπους της ΑΔΕΔΥ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: