Τετάρτη 30 Μαΐου 2012

Ψάχνουν για επιζώντες στα συντρίμμια της Μοντένα

Ματώνει η Ιταλία..
 Αφ' υψηλού με βόμβες επιτοκίων  οι τοκογλύφοι , με υπόγειες δονήσεις καταστροφής ο εγκέλαδος..

17 νεκροί, 10 αγνοούμενοι και 350 τραυματίες είναι ο μέχρι στιγμής απολογισμός από το φονικό σεισμό των 5,8 Ρίχτερ στη Μόντενα της βόρειας Ιταλίας που σημειώθηκε την Τρίτη.

Οι άστεγοι, συνολικά, από την πρώτη δόνηση της 20ης Μαΐου, ανέρχονται σε 15 χιλιάδες, ενώ ανυπολόγιστες είναι οι οικονομικές ζημιές.

Τουλάχιστον 41 μετασεισμικές δονήσεις σημειώθηκαν στη διάρκεια της νύχτας στην περιοχή της Εμίλια Ρομάνια στη βόρειοανατολική Ιταλία, που επλήγη μέσα σε δέκα ημέρες από δύο ισχυρούς σεισμούς, όπως ανακοίνωσε το Εθνικό Ινστιτούτο Γεωφυσικής και Ηφαιστειολογίας. 


Σύμφωνα με το ινστιτούτο, ο ισχυρότερος μετασεισμός είχε μέγεθος 3,5 βαθμούς και σημειώθηκε στις 05:15 τοπική ώρα. Το επίκεντρό του εντοπίστηκε κοντά στις κοινότητες της Μόντενα που επλήγησαν από τον χθεσινό σεισμό, ο οποίος προκάλεσε το θάνατο τουλάχιστον 17 ανθρώπων και τον τραυματισμό 350.

Κατά τη σημερινή συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, η κυβέρνηση του Μάριο Μόντι αναμένεται να γνωστοποιήσει τα μέτρα ενίσχυσης των σεισμόπληκτων και μάλιστα δεν αποκλείεται να ζητηθεί έκτακτη ενίσχυση από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Τη θλίψη του για το σεισμό και το θάνατο εργαζόμενων εξέφρασε ο πρόεδρο της ιταλικής δημοκρατίας, Τζόρτζο Ναπολιτάνο.

Στο διαδίκτυο, συνεχίζονται οι εκκλήσεις να ακυρωθεί η στρατιωτική παρέλαση για την γιορτή της αβασίλευτης Δημοκρατίας, στις 2 Ιουνίου και να καταβληθεί όλος ο σχετικός προϋπολογισμός στους σεισμοπαθείς της Εμίλια Ρομάνια.

Δεν υπάρχουν σχόλια: