Τετάρτη 30 Μαΐου 2012

ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΟΙ ΚΑΤΑ ΕΟΠΥΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΙΣΠΡΑΞΗ ΤΩΝ ΧΡΗΜΑΤΩΝ ΤΟΥΣ

Η καθεστωτική τοκογλυφία:

Πρώτα κούρεψε τους ασφαλισμένους και τώρα τους μέμφονται γιατί τα ταμεία τους έγιναν κρανίου τόπος!!

Συνέλευση των φαρμακοποιών θα πραγματοποιηθεί το απόγευμα της Τετάρτης προκειμένου να αποφασιστεί ένα πλάνο κινητοποιήσεων,

 με την όποια απόφαση να βρίσκεται σε άμεση συνάρτηση με την τήρηση του χρονοδιαγράμματος του υπουργείου Υγείας για την αποπληρωμή των οφειλών του ΕΟΠΥΥ. 

Η γενική συνέλευση είναι προγραμματισμένη για τις 17:00.


Όπως έχει γίνει γνωστό, οι φαρμακοποιοί έχουν ήδη λάβει 73 εκατ. ευρώ και αναμένεται την Τετάρτη η εκταμίευση άλλων 120 εκατ. ευρώ. Παρόλα αυτά, οι οφειλές του ΕΟΠΥΥ και των λοιπών ταμείων είναι μεγαλύτερες: «Με το που θα κλείσει ο Μάιος θα μας χρωστούν 1 δισ. ευρώ», δηλώνει ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής Κ. Λουράντος.

Παράλληλα, εξαιτίας της κινητοποίησης των φαρμακοποιών, την περασμένη εβδομάδα τροποποιήθηκε ο κανονισμός παροχών του ΕΟΠΥΥ προς όφελος των ασφαλισμένων. Κάπως έτσι, οι ασφαλισμένοι μπορούν πλέον με την απόδειξη του φαρμακείου να διεκδικήσουν χρήματα που έχουν καταβάλει για την αγορά φαρμάκων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο ΕΟΠΥΥ εμφανίζεται στα πρόθυρα της κατάρρευσης, ενώ με βάση τα όσα εκτιμούν ο πρόεδρος και αντιπροέδρος του, στα ταμεία υπάρχουν 5 εκατ. ευρώ, ενώ οι ανεξόφλητες υποχρεώσεις του προς γιατρούς, φαρμακοποιούς, φαρμακευτικές εταιρείες και ιδιωτικές κλινικές υπερβαίνουν το 1,5 δισ. ευρώ.

«Μέχρι τώρα η χρηματοδότηση του ΕΟΠΥΥ είναι προβληματική. Τα Ταμεία που έχουν ενταχθεί στον Οργανισμό δεν μπορούν να πληρώσουν και η κρατική χρηματοδότηση του ΕΟΠΥΥ είναι μικρότερη κατά 500 εκατομμύρια ευρώ», τονίζουν οι εκπρόσωποι του Οργανισμού.

Δεν υπάρχουν σχόλια: