Τετάρτη 30 Μαΐου 2012

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΠΑΓΚΑΛΟΣ

Κατ' αντιστροφή του πεπτικού του συστήματος εκκενώνει τον πολιτικό βόθρο του από λαθος οπή..

Πρέπει να διέπεσαι από τον κυνισμό του Πάγκαλου για να στηλιτεύεις όλους όσους αποτίναξαν τον πολιτικό καθωσπρεπισμό.. Πρέπει να είσαι έμπλεος λιπώδους θράσους για να αμφισβητείς την ουσία της αισθητικής ανατροπής που έφεραν στο κοινοβούλιο ορισμένοι νέοι και αδιάφθοροι πολιτικοί. Πρέπει να είσαι ένα βαρέλι κενό περιεχομένου για να θορυβείς ομιλών προκαλώντας το κοινό περί ηθικής και δικαίου αίσθημα. Πρέπει να είσαι παροπλισμένη δεξαμενή καθαρισμού πολιτικών λυμάτων που έχουν μεταλλαχθεί σε ιζήματα για να ζέχνεις όταν ανοίγεις το στόμα σου.. Με δυο λόγια πρέπει να είσαι Πάγκαλος..

Διαβάστε το κείμενο του Θεόδωρου Πάγκαλου κατά του κινήματος της "γραβάτας" στη Βουλή και πώς συνδέεται η εμφάνιση του πολιτικού με την ψηφοθηρία. Αναφορές στην εποχή του Τσαλδάρη



Σε ένα απεχθές άρθρο που δημοσιεύει στην εφημερίδα "Τα Νέα" ο πρώην αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Θεόδωρος Πάγκαλος στρέφει τα βέλη του εναντίον του σαθρού πολιτικού συστήματος και εναντίον των ξεκούμπωτων εκπροσώπων των κομμάτων που περνούν καθημερινά το κατώφλι της Βουλής.

Κατά τον συνήθη αποκρουσιτικό του τρόπο περιγράφει τα ενδυματολογικά ήθη των πολιτικών, εξαπολύει δριμύ κατηγορώ στους ξεκούμπωτους εκπρόσωπους κομμάτων που καμιά γραβάτα δεν καλύπτει τους "χυδαίους, μαλλιαρούς, ιδρωμένους, με σπυράκια, εν πάση περιπτώσει κάθε είδους σβέρκους και λαιμούς".

Ο πρώην αντιπρόεδρος της κυβέρνησης αναπολεί την εποχή της ενδυματολογικής ευπρέπειας του πολιτικού κόσμου (αυτού που καταρράκωσε την χώρα) και δεν χάνει την ευκαιρία να κατηγορήσει τον ΣΥΡΙΖΑ, εξηγώντας ότι τα δικά του στελέχη ήταν αυτά που καθιέρωσαν τις εμφανίσεις χωρίς γραβάτα.

"Η γραβάτα στο Κοινοβούλιο ήταν θέμα αρχής: σεβασμού προς αυτούς που μας είχαν στείλει εκεί να τους εκπροσωπούμε. Σιγά σιγά, τα τελευταία χρόνια διάφοροι εμφανίζονταν χωρίς γραβάτα, ελάχιστοι χωρίς σακάκι. Δεν φοβόταν κανένα. Δεν υπήρχαν πια οι τρομεροί πρόεδροι, ο Αλευράς, ο Τσαλδάρης που θα σε ειρωνευόταν από το ύψος της έδρας, εξαναγκάζοντάς σε σε μία ευπρεπή συμπεριφορά που οπωσδήποτε περιελάμβανε ως πρώτο και αναντικατάστατο συστατικό τη γραβάτα", αναφέρει χαρακτηριστικά.

Πέραν όμως των συντρόφων του κ. Αλέξη Τσίπρα, ο κ. Πάγκαλος τα βάζει και με πρώην υπουργούς επισημαίνοντας ότι "είναι τόσο μεγάλη η δίψα για τη νεοτερικότητα, είναι τόσο μεγάλο το μίσος για κάθε τι παλιό και καθιερωμένο ώστε ακόμα και πρώην υπουργοί με δεκαετίες και βάλε θητείες πέταξαν στον αέρα τα ντεκολτέ τους για να μαζέψουν ψήφους. Φτού σας μπαγάσηδες Μαυρογιαλούροι! Φτου σας ψηφοθήρες και γλοιώδεις λαοπλάνοι!".

Πάντως, ο κ. Πάγκαλος σημειώνει ότι αν και έχει αποχωρήσει από την ενεργή πολιτική, αν "εμφανιζόταν ένα κόμμα της γραβάτας θα με δελέαζε αφάνταστα. Εκεί που καταντήσαμε άλλωστε δεν βλέπω γιατί κάτι τέτοιο θα ήταν ιδιαίτερα πρωτότυπο".


Δεν υπάρχουν σχόλια: