Πέμπτη 31 Μαΐου 2012

Ο ΠΑΠΑΔΗΜΟΣ ΤΗΣ ΠΑΠΑΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΔΙΑΨΕΥΔΕΙ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ ΡΩΥΤΕΡ

Είπα ... ξείπα...

Ρώσικη ρουλέτα τραπεζιτών με τις ζωές μας ..

Διέψευσε χτες ο τραπεζίτης πρωθυπουργός της συγκυβέρνησης ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΛΑ.Ο.Σ. Λ. Παπαδήμος τα όσα αναφέρονταν σε τηλεγράφημα του «Reuters», σύμφωνα με τα οποία ζήτησε ο ίδιος από τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζ. Μ. Μπαρόζο να κάνει δημόσια δήλωση όπου αναφερόταν ότι η Ελλάδα πρέπει να τηρήσει τις δεσμεύσεις της, αλλιώς θα φύγει από το ευρώ.

Ο Λ. Παπαδήμος σε δήλωσή του στο ραδιοσταθμό «Βήμα» είπε για το θέμα που προέκυψε με το τηλεγράφημα ότι «δεν ζήτησα από κανέναν να κάνει καμία δήλωση, ούτε μίλησα με πρωτοβουλία μου με κανέναν εκείνες τις μέρες. Κάποιοι θέλουν να δημιουργήσουν προβλήματα».

Σύμφωνα με το τηλεγράφημα του «Reuters» ο Ζ. Μ. Μπαρόζο σε μια συνέντευξή του στην ιταλική τηλεόραση στις 11 Μάη είπε ότι «εάν ένα μέλος μιας λέσχης δεν σέβεται τους κανόνες, τότε είναι καλύτερα να φύγει από τη λέσχη και το ίδιο ισχύει και για οποιαδήποτε οργάνωση, θεσμό ή σχέδιο» αναφορά που θεωρήθηκε κατά το ειδησεογραφικό πρακτορείο ότι αφορά την Ελλάδα και την αναγνώριση ότι μια έξοδος της χώρας μας από την ευρωζώνη θα ήταν όλο και πιο κοντά.


Κατά το «Reuters», που επικαλείται επίσημη πηγή από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, ο Μ. Μπαρόζο δεν είχε σκοπό να κάνει «μια τόσο ισχυρή δήλωση», αλλά το έκανε γιατί του τηλεφώνησε ο Ελληνας πρωθυπουργός και του το ζήτησε.

Με αφορμή το δημοσίευμα του «Reuters», ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επιτέθηκε χτες στον Λ. Παπαδήμο (τον οποίο αποδέχτηκε για υπηρεσιακό πρωθυπουργό, όταν προτάθηκε από ΝΔ και ΠΑΣΟΚ στην τελευταία σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών), λέγοντας πως η Ελλάδα και η σταθερότητα της οικονομίας δεν κινδυνεύουν απ' τους εταίρους αλλά από «εγχώριες δυνάμεις που βρίσκονται σε ανοιχτή γραμμή με εξωθεσμικά αλλά και θεσμικά κέντρα των Βρυξελλών».

Την ίδια σκοπιμότητα απέδωσε και στην Εθνική Τράπεζα για την έκθεση που δημοσιοποίησε. Η τράπεζα απ' την πλευρά της απάντησε ότι «δεν παρεμβαίνει σε πολιτικές, πολύ περισσότερο σε προεκλογικές αντιπαραθέσεις».

Δεν υπάρχουν σχόλια: