Δευτέρα 30 Απριλίου 2012

Διαμαντοπούλου: Υπέγραψε την ανανέωση του Ιδιωτικού νηογνώμονα που καταδικάστηκε για την πιστοποίση του IRON ANTONIS ME 24 ΝΕΚΡΟΥΣ ΝΑΥΤΙΚΟΥΣ

Απέραντο ως θάλασσα το θράσος του εν ονόματι Διαμαντοπούλου πολιτικού υποπόδιου

Ακόμη και κόντρα στο Ευρωμπορντέλο που αρνείται ν' ανανεώσει στον Νηογνώμονα την λήγουσα την 4η Αυγούστου εξουσιοδότηση ενέργειας ελέγχων!!

"Ελπίζω να ανοίξει σύντομα μία σημαντική αγορά υπηρεσιών όχι μόνο με εθνικές αλλά και με διεθνείς προοπτικές", δήλωσε η υπουργός Ανάπτυξης Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας Άννα Διαμαντοπούλου, μετά την υπογραφή σύμβασης με τον Ελληνικό Νηογνώμονα, ο οποίος θα μπορεί να εκδίδει πλέον πιστοποιητικά αξιοπλοΐας για πλοία εθνικής νομοθεσίας, χωρίς χρονικό περιορισμό, αλλά και ανάλογο αίτημα προς τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό για την Ασφάλεια στη Θάλασσα (EMSA).

"Η ύπαρξη εθνικού νηογνώμονα ανοίγει σημαντικές προοπτικές τόσο στην παροχή υπηρεσιών προς τα χιλιάδες ελληνικά πλοία, όσο και ως προς τη δημιουργία εξειδικευμένων θέσεων απασχόλησης", πρόσθεσε η κ. Διαμαντοπούλου.

Αναξιόπιστος ο ιδιωτικός «Ελληνικός Νηογνώμονας»


Επιβεβαιώνονται οι συνεχείς καταγγελίες των ταξικών συνδικάτων ότι η ιδιωτική εταιρεία «Ελληνικός Νηογνώμονας ΑΕ» αποτελεί ευθεία απειλή για την ασφάλεια της ανθρώπινης ζωής στη θάλασσα. Η κατάστασή της είναι τόσο κραυγαλέα, που ακόμα και η αρμόδια Επιτροπή της Ευρωπαϊκής Ενωσης ανακοίνωσε ότι δεν πρόκειται να της ανανεώσει την εξουσιοδότηση που λήγει στις 4 Αυγούστου, για να διενεργεί ελέγχους σε πλοία με κοινοτική σημαία, ανάμεσα στα οποία είναι και αυτά που φέρουν την ελληνική.

Η εταιρεία αυτή από το 1992, οπότε και ιδιωτικοποιήθηκε από την τότε κυβέρνηση της ΝΔ (καθεστώς που διατήρησαν στη συνέχεια οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και συνεχίζει σήμερα αυτή της ΝΔ), έχει αποδείξει με τον πλέον τραγικό τρόπο ότι αποτελεί ένα ακόμα πλοκάμι του εφοπλιστικού κεφαλαίου. Αδιάψευστοι μάρτυρες το ναυάγιο «ΑΪΡΟΝ ΑΝΤΩΝΗΣ» με 24 νεκρούς ναυτεργάτες που βούλιαξε με τα πιστοποιητικά αξιοπλοΐας που εξέδωσε ο «Ελληνικός Νηογνώμονας ΑΕ», ο οποίος και καταδικάστηκε. Με τα ίδια πιστοποιητικά βούλιαξε και το σαπάκι «ΕΞΠΡΕΣ ΣΑΜΙΝΑ» με 80 νεκρούς. Ωστόσο, πριν από ένα μήνα, το αίτημα των συγγενών των θυμάτων, για δίωξή του, πήγε στο ...αρχείο. Να σημειωθεί ότι ο «Ελληνικός Νηογνώμονας ΑΕ» εκδίδει τα πιστοποιητικά αξιοπλοΐας και των ακτοπλοϊκών πλοίων...

Δεν υπάρχουν σχόλια: