Δουλείες των κατακτητών αναλαμβάνει το έμμισθο επιστημονικό προσωπικό του Εθνικού Κέντρου Κοινωνικών Ερευνών..
Αντί να ασχολείται με το επίπεδο των κοινωνικών υπηρεσιών και αν αυτές καλύπτουν τις πραγματικές ανάγκες, το Εθνικό Κέντρο Κοινωνικών Ερευνών (ΕΚΚΕ) πραγματοποιεί ευρωπαϊκό ερευνητικό πρόγραμμα με την ονομασία PESSIS και με θέμα: «Η προώθηση του κοινωνικού διαλόγου μεταξύ εργοδοτών - εργαζομένων στον τομέα των κοινωνικών υπηρεσιών».
Η εμπειρία των εργαζομένων από άλλους αντίστοιχους «κοινωνικούς διαλόγους», πικρή, αφού τέτοιοι διάλογοι στήνονται για να χαθούν δικαιώματα και όχι να διευρυνθούν.
Είναι δε χαρακτηριστικό ότι οι συμμετέχοντες είναι τόσο εκπρόσωποι κοινωνικών υπηρεσιών της κυβέρνησης και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης (σ.σ. υπουργείο Υγείας, ΚΕΔΚΕ, Ενωση Περιφερειών Ελλάδας) όσο και του ιδιωτικού τομέα παροχής υπηρεσιών και Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις.
Κι αυτό δεν είναι τυχαίο σε μια περίοδο που το κράτος ξεφορτώνεται την ευθύνη για κοινωνικές υπηρεσίες αφήνοντας χώρο στους επιχειρηματίες - για όσους έχουν να αγοράσουν «πρόνοια» - και στη φιλανθρωπία - για τους εξαθλιωμένους.
Ετσι, την ώρα που μονάδες πρόνοιας, κέντρα Ειδικής Αγωγής, κέντρα αποκατάστασης κ.ά. κλείνουν, που κόβονται επιδόματα και παροχές, που μειώνονται τα ποσοστά αναπηρίας, ο συγκεκριμένος διάλογος θα αφορά τη μακροχρόνια φροντίδα ηλικιωμένων, τη φροντίδα και αποκατάσταση ΑμΕΑ, την παιδική φροντίδα και άλλες ειδικές κατηγορίες όπως οι άστεγοι. Και φυσικά δεν θα μπορούσαν να λείπουν από το τραπέζι του διαλόγου - σφαγείο οι συνδικαλιστικές ηγεσίες των ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ, ΠΟΕ - ΟΤΑ κ.ά.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου