Κυριακή 29 Απριλίου 2012

Η γκέι βασίλισσα της Νέας Υόρκης

Ασελγούν επί της φύσης και το προβάλλουν ως πρότυπο..

Είναι δυνατόν να είσαι γόνος μεταναστών, γυναίκα και καθολική και να ανακοινώνεις τον γάμο σου με τη σύντροφό σου, ενώ φιλοδοξείς να διεκδικήσεις τη δημαρχία της πόλης;

Ναι, αν ζεις σε μια ανοιχτή κοινωνία όπου ο άνθρωπος έχει υποταχθεί στα δημιουργήματά του, όπως ο κλώνος για παράδειγμα δια μέσου του οποίου προετοιμάζεται να αναπαραχθεί, κατά συνέπεια ποια η χρεία της ετεροφυλοφιλικής σύζευξης!!
Την μηχανική αυτή αναπαραγωγή του είδους για την παρασκευή ανταλλακτικών της νοσούσας ή εσαεί νοσηρής άρχουσας τάξης, την έχουν βαφτίσει ανοιχτή και δίχως προκαταλήψεις ή μισαλλοδοξίες κοινωνία έτσι όσοι ψελλίζουν οτιδήποτε περί του αντιθέτου να αποτελούν ξένο σώμα.. Κατά πως δηλαδή εκλάμβανε με τις "νεαρές" του Ιουστινιανού το Βυζάντιο τους Έλληνες ειδωλολάτρες που τους είχε βαφτίσει εθνικούς και τους καταδίωκε..


Κάπως έτσι η Νέα Υόρκη ετοιμάζεται να αποκτήσει την πρώτη «κυρία δήμαρχο» στην ιστορία της. Και την πρώτη ομοφυλόφιλη ασφαλώς

«Με την άνοιξη ολάνθιστη, η Κρίστιν Κάλαχαν Κουίν και η Κιμ Μαρί Κατούλο σας καλούν με χαρά στη γιορτή της αγάπης του παρελθόντος, του παρόντος και του μέλλοντός τους και της ένωσής τους σε γάμο στις 19 Μαΐου. Θα ακολουθήσουν φαγητό, χορός και διασκέδαση».

Αυτά λέει το προσκλητήριο γάμου της προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου της Νέας Υόρκης και της ιταλικής καταγωγής συντρόφου της. Συνοδεύεται από έναν χάρτη του Μανχάταν και κοσμείται από τη φράση «Χαιρετισμούς από το Τσέλσι», τη σικ συνοικία του «Μεγάλου Μήλου» και προπύργιο της κοινότητας γκέι της πόλης, όπου η Κουίν και η Κατούλο συζούν ευτυχείς εδώ και κάμποσα χρόνια. Ενα από τα ανέκδοτα που κυκλοφόρησαν για την Κουίν, όταν διεκδίκησε για πρώτη φορά την εκλογή της, ήταν ότι στην πραγματικότητα ήταν μια ετεροφυλόφιλη που έκρυβε τη σεξουαλική της ταυτότητα για να κερδίσει την ψήφο των συνδημοτών της.

«Είναι το είδος των ιστοριών που μπορείς να ακούσεις μόνο στο νταουντάουν του Μανχάταν», σχολίαζε το περιοδικό «Νιου Γιόρκερ», το οποίο τον περασμένο μήνα αφιέρωσε στην πιθανή διάδοχο του Μάικλ Μπλούμπεργκ ένα εκτενές ρεπορτάζ.

Άντε και καλούς απογόνους.. γιατί θυμώνω όταν μου προβάλλουν ως πρότυπο την επί της φύσης ασέλγεια.

Δεν υπάρχουν σχόλια: