Κυριακή 1 Απριλίου 2012

ΜΗΠΩΣ Ν' ΑΝΑΨΕΙ Η ΩΡΑ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΝΑ ΣΒΗΣΕΙ Η ΩΡΑ ΤΗΣ ΓΗΣ..

Οι Έλληνες έτσι κι αλλιώς σε σκοτάδι ζουν.. Και μάλιστα μεσαιωνικό..

Από τον Ευγένιο Ανδρικόπουλο

Είχατε μήπως ανησυχίες σε σχέση με το αν είχε επιτυχία η οικειοθελής διακοπή του βασικού πολιτισμικού αγαθού κατά την ώρα της γης; Υπό το άγχος αυτό σας αποστράφηκε ο ύπνος; Ή μήπως υπό το ισχαιμικό φως των κεριών αφυπνίστηκε ο σε χρόνια ύπνωση έρωτας για την σύζυγο ή τον σύζυγό σας και σήμερα νιώθετε αλλιώς..

Ότι και αν έχει συμβεί για μια ώρα οι μαλάκες ολάκερης της γης που τους κρατούν σε χρόνιο κώμα οι δραγάτες της ζωής μας, πρόστρεξαν ως κύμβαλα αλαλάζοντα στον θάνατό τους εμπρός να στρέψουν στην θέση off τον διακόπτη παροχής ηλεκτρισμού για δικούς του λόγους ο καθένας.. 


Κάποιοι γιατί άδραξαν το «οικολογικό» άλλοθι για να επιβάλλουν ενδοοικογενειακά την οικονομία. Άλλοι επειδή συνεμορφώθησαν προς τας υποδείξεις των τηλεοπτικών οι-κ(ω)λόγων.. Μερικές από το κατιναριό του αριστοκρατικού κηφηναριού γιατί το σκοτάδι θα τους έκανε ωραία μέση μια και υπό το πολιτισμικό ή φυσικό φως, οι ελπίδες μιας σχέσης έστω ευκαιριακής (λειτουργώντας αντιστρόφως ανάλογα ως προς το φως) ,  έσβηναν στην στιγμή. Καταναητό. Σβησθείσης της λυχνίας πάσα γυνή ομοία.. 
Άλλοι πάλι του πατριδοεμπορίου, -από αυτούς που υπό το άσβεστο βλέμμα τους παρακολουθούν τα κέρδη τους να υπερπολλαπλασιάζονται εξ αιτίας της κρίσης-, για να στέρξουν την χώρα που έχει περιέλθει σε θέση δεινή.. Οι διαρρήκτες επειδή τιμούσαν την δική τους ώρα.. Και η Ακρόπολη για να κρύψει τις πομπές της από την προσημείωσή της στο όνομα των τοκογλύφων κατακτητών..

Τώρα για εμάς όλους τους υπολοίπους της παγκόσμιας διασποράς οι οποίοι δεν τσίμπησαν στο αγκίστρι του δράκου από το παραμύθι των πολυεθνικών εκμετάλλευσης του φυσικού πλανητικού πλούτου, σύμφωνα με το οποίο οι υδρογονάνθρακες ευθύνονται και όχι η περιφρόνηση της προστασίας  των πληθυσμών από τις καταστροφικές συνέπειές τους, τα πράγματα είναι απλά. 

Καμιά δεκαριά μονοπώλια εξόρυξης και διάθεσης μιας μυθριδατικής καύσιμης ύλης, και προκειμένου να διογκώσουν τα κέρδη των μεγαλομετόχων τους εξακολουθούν πρώτον:

Να ματώνουν λαούς που κακή τη μοίρα τους, κατοίκησαν επί της επιφάνειας των φυσικών και υπόγειων δεξαμενών συγκέντρωσής της, αλλά και να καταστρέφουν εκείνους –δηλαδή όλους- που άλλης επιλογής μη ούσης υποτάσσονται στην αφανιστική της χρήση.. Κι αυτό είναι κάτι που δεν θα αλλάξει παρά την ραγδαία επιστημονική πρόοδο στον ενεργειακό τομέα, αν οι μάγκες δεν εξαντλήσουν και την τελευταία σταγόνα του μαύρου χρυσού που υφίσταται ως παγκόσμιο αποθεματικό, όσες φορές κι αν γιορτάσει ο κάθε διαπλανητικός μαλάκας την ώρα της γης ρισκάροντας δια της διακοπής  του βασικότερου πολιτισμικού αγαθού την ζωή τους..
eandrik@otenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: