Πέμπτη 29 Μαρτίου 2012

Οι έμποροι της φτώχειας, της διαφθοράς, της δυστυχίας της διάρρηξης του κοινωνικού ιστού

Του Κώστα ΖΑΧΑΡΙΑΔΗ


Εκπομπή ΝΕΤWEEK στην ΝΕΤ με την Έλλη Στάη


Δημήτρης Παπαδημούλης (βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ): «Αντί να κόψουν για 4η φορά συντάξεις, ας πάγωναν την παραγγελία των γερμανικών υποβρυχίων που κοστίζουν 1 δισ. ευρώ στον ελληνικό λαό και θα εξοικονομούσαν τα τριπλάσια από τα 325 εκατ. ευρώ που ζητούσε η τρόικα».


Χρήστος Πρωτόπαπας (βουλευτής ΠΑΣΟΚ, πρώην πρόεδρος ΓΣΕΕ): «Αν εφαρμόζαμε την πολιτική που προτείνει ο Παπαδημούλης θα είχαμε 6.000 ανέργους και θα είχαμε υπονομεύσει την αμυντική δυνατότητα της χώρας και θα χαιρόμουν ιδιαιτέρα αν μας άκουγαν οι εργαζόμενοι των δυο μεγάλων ελληνικών ναυπηγείων».
Ο κ. Πρωτόπαπας, όχι μόνο δεν ένιωσε συστολή, ντροπή, πολιτική αμηχανία, αλλά πέρασε στην αντεπίθεση. Καταγγέλλει τις συγκεκριμένες προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ (κατά τα άλλα ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει προτάσεις) ότι παράγουν ανεργία και αδυνατίζουν την άμυνα της χώρας.



Να προστατέψουμε 6.000 θέσεις εργασίας, την ώρα που τον περασμένο Οκτώβρη η πολιτική που είχε υιοθετηθεί δημιουργούσε πάνω από 1.000 ανέργους την ημέρα. Ναι, κάθε μέρα! Ο Πρωτόπαπας μάς προτείνει να αποδεχτούμε την περικοπή συντάξεων εκατομμυρίων πολιτών για 4η φορά και με αυτόν τον τρόπο καθυστερούμε την καταστροφή που η πολιτική που ο ίδιος ψήφισε έρχεται σε λιγότερο από 6 ημέρες. Η περικοπή εισοδημάτων στους μικρούς - μεσαίους δημιουργεί περαιτέρω ύφεση, μεγαλύτερη ανεργία, μεγαλύτερο φόβο... Αλήθεια, ενδιαφέρεται ο πρώην πρόεδρος της ΓΣΕΕ για τους εργαζόμενους και τους άνεργους;


Υπονομεύεται η αμυντική δυνατότητα της χώρας! Τα δύο υποβρύχια που έχουμε παραγγείλει είναι τα αδελφάκια του υποβρυχίου που έγερνε! Ένα υποβρύχιο που γέρνει και παραλαμβάνεται, γιατί από πίσω έχουν κρυφτεί μίζες, προμήθειες και όλες αυτές οι αγαθοεργίες που ΠΑΣΟΚ - Ν.Δ. έκαναν εναλλάξ τα τελευταία 38 χρόνια, πόσο συμβάλλει στη διασφάλιση της αμυντικής δυνατότητας της χώρας;


Η γερμανική εφημερίδα Handelsblatt αναφέρει: «Τόσο καλός πελάτης για όπλα σαν την Ελλάδα δεν ξαναβρίσκεται», «Η γερμανική εξοπλιστική βιομηχανία θησαύρισε από τις ελληνικές παραγγελίες». Σύμφωνα με έρευνα του Διεθνούς Ινστιτούτου Ερευνών για την Ειρήνη (SIPRI) της Στοκχόλμης η Ελλάδα απορρόφησε το 15% των εξαγωγών όπλων της Γερμανίας και το 12% της Γαλλίας, κατά την περίοδο 2006-2010 και ότι οι Έλληνες, μετά τους επίσης υπερχρεωμένους Πορτογάλους, είναι ο δεύτερος μεγαλύτερος αποδέκτης γερμανικών όπλων στην Ευρώπη.


Αυτή είναι η αλληλεγγύη των κρατών της Ε.Ε.; Γιατί δεν τα θέτει αυτά τα ζητήματα στο Eurogroup ο Ευάγγελος Βενιζέλος; Για να μη χάσουν τη δουλειά τους 6.000 άνθρωποι! Ο Ντανιέλ Κον Μπεντίτ, ο Πολ Κρούγκμαν, ο Φρανσουά Ολάντ, ο Τζόζεφ Στίγκλιτς, που δεν είναι μέλη του ΣΥΡΙΖΑ ούτε εντάσσονται στην ευρωπαϊκή αριστερά, τα υποστηρίζουν στον δημόσιο λόγο τους.


Αν επεκτείνουμε τη λογική του Πρωτόπαπα θα δούμε πόσο αρρωστημένα βλέπει το μνημονιακό μπλοκ το ζήτημα της εξόδου της χώρας από την κρίση. Συναλλαγές δισεκατομμυρίων ευρώ για μίζες, χρήματα σε μη παραγωγικές επενδύσεις, επένδυση στη πολεμική βιομηχανία (ας διαβάζει την ιστορία που διδάσκονται οι μαθητές στο λύκειο, ας δει τι έλεγε ο G.W. Bush την περίοδο επέμβασης στο Ιράκ και στο Αφγανιστάν για τις θέσεις εργασίας που δημιουργεί στις ΗΠΑ η πολεμική βιομηχανία).


Ο Πρωτόπαπας είπε: «Θα χαιρόμουν ιδιαιτέρα αν μας άκουγαν οι εργαζόμενοι των δύο μεγάλων ελληνικών ναυπηγείων». Δεν έχει παρά να οργανώσει με τον νέο πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ μια επίσκεψη με κλιμάκιο στελεχών και συνδικαλιστών. Να δει πώς εργάζονται αυτοί οι άνθρωποι, τι ποσοστά ανεργίας έχουν, αν τα καταφέρνουν με την υπερφορολόγηση των εισοδημάτων τους, να δει τα εργατικά ατυχήματα και να μετρήσει τους ανθρώπους που έχασαν τη ζωή τους, ή αυτούς που έχουν μείνει ανάπηροι σε αυτά τα κολαστήρια που με ευθύνη των κυβερνώντων παραβιάζεται καθημερινά η ήδη ισχνή εργατική νομοθεσία.


Ο διάλογος Παπαδημούλη - Πρωτόπαπα είναι αποκαλυπτικός! Δεν αφήνει περιθώρια για αμφισβητήσεις. Στις επερχόμενες εκλογές η κοινοπραξία Ν.Δ.-ΠΑΣΟΚ πρέπει να κατακρημνιστεί, να μην έχει τη δύναμη να κυβερνήσει, να μην έχουν ούτε το πολιτικό πλεονέκτημα του 51%, ούτε 151 έδρες στη Βουλή. Για να μην μπορούν να μας πουν ότι ο λαός ψήφισε Μνημόνιο, άρα πρέπει να εφαρμοστεί. Ο λαός πρέπει να ψηφίσει με βάση το κοινωνικό του συμφέρον και να ανοίξει δρόμος για θετικές εξελίξεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια: