Παρασκευή 30 Μαρτίου 2012

ΣΚΛΗΡΟΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΔΥΝΑΜΟΥΣ

..πολιτικοί δημοσιογράφοι και δικαστές είναι σαν τα φίδια.. δαγκώνουν τους ξυπόλητους

Με στραγγαλισμό απειλούνται τα φτωχά νοικοκυριά, καθώς ΠΑΣΟΚ, Ν.Δ. και ΛΑΟΣ ετοιμάζουν νέα ισοπεδωτική φορολογική επιδρομή και γενικότερα οι κυβερνώντες δεν δείχνουν ίχνος διάθεσης να χαλαρώσουν τη θηλιά που έχουν περάσει γύρω από τον λαιμό της μεγάλης κοινωνικής πλειονότητας. Μόνοι ευνοημένοι και πάλι οι ισχυροί, είτε πρόκειται για φυσικά πρόσωπα είτε για τράπεζες. (αναλυτικοί πίνακες στις πρώτες αναρτήσεις της ημέρας..)

Όπως έγινε γνωστό, ΠΑΣΟΚ, Ν.Δ. και ΛΑΟΣ συμφώνησαν στην επιτροπή για το φορολογικό, την οποία συνέστησαν με τη συγκρότηση της κυβέρνησης Παπαδήμου, να προχωρήσουν αμέσως μετά τις εκλογές την κατάργηση όλων των φοροαπαλλαγών, ανεξαρτήτως εισοδηματικών κριτηρίων, και ταυτόχρονα στη μείωση του υψηλότερου συντελεστή φορολόγησης φυσικών προσώπων σε 40% από 45%. Παράλληλα, σε αναταπόδοση της συμμετοχής τους στο PSΙ, εξετάζεται η ευνοϊκή φορολογική αντιμετώπιση των τραπεζών.


Χθες ο υπουργός Εργασίας Γ. Κουτρουμάνης απέσυρε τη ρύθμιση για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά επικαλούμενος διάλογο με την ΕΚΤ που βρίσκεται σε εξέλιξη, μαρτυρώντας κατ' αυτόν τον τρόπο την ενόχληση των τραπεζών ακόμη και γι' αυτό.

Δεν υπάρχουν σχόλια: