Παρασκευή 30 Μαρτίου 2012

Απέσυραν τη ρύθμιση για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά!

Κράτος εν κράτει οι τράπεζες

Προεκλογικές ρυθμίσεις υπέρ προνομιούχων του Δημοσίου (π.χ. στην Προεδρία της Δημοκρατίας) κατέθεσε η κυβέρνηση, ενώ ταυτόχρονα απέσυρε τη ρύθμιση για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά!

Επιπροσθέτως ο Ανδρέας Λοβέρδος διέψευσε ότι θα φέρει ρύθμιση για τα αποθεματικά των νοσοκομείων που αντιμετωπίζουν πρόβλημα ρευστότητας μετά το "κούρεμα" των ομολόγων. Έγινε κλοπή στον κουμπαρά των εργαζομένων και πρέπει να ζητηθούν με κάθε τρόπο πίσω τα χρήματα, τόνισε ο Μιχάλης Κριτσωτάκης.


Και ταυτόχρονα ιδρύουν Υγειονομικό Σταθμό στην Προεδρία της Δημοκρατίας

Κατά τη συζήτηση, στην Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής, του νομοσχεδίου για τον κανονισμό ασφάλισης του ΙΚΑ, ο Γιώργος Κουτρουμάνης ανακοίνωσε ότι αποσύρει το άρθρο 49 που περιελάμβανε κάποιες ευνοϊκές διατάξεις για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά, όπως τη ρύθμιση των δανείων με δικαστική απόφαση, το ακατάσχετο σε τραπεζικούς λογαριασμούς κ.ά.

Ο υπουργός Εργασίας ισχυρίσθηκε ότι το αποσύρει επειδή είναι σε εξέλιξη ο διάλογος με την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα - για την αντίδραση των ελληνικών τραπεζών δεν είπε τίποτα.

Με την τροπολογία του υπουργείου Υγείας, που περιλαμβάνεται στο νομοσχέδιο, ιδρύεται ειδικό ελεγκτικό γραφείο (υπαγόμενο απευθείας στον υπουργό…) που θα αναλάβει να διαχειριστεί ad hoc τις περιπτώσεις παράνομης λήψης προνοιακών επιδομάτων (παραπομπές σε εισαγγελέα, διεκδίκηση χρημάτων, διοικητικές παρεμβάσεις κ.λπ.). Με το γραφείο θα συνεργάζονται ορκωτοί λογιστές, δικηγορικές και ελεγκτικές εταιρείες.

Ταυτόχρονα συστήνει στην Προεδρία της Δημοκρατίας Ειδική Υπηρεσία Υγειονομικής Καλύψεως, στην οποία θα εργάζεται γιατρός (παθολόγος, καρδιολόγος ή γενικής ιατρικής με 10ετή εμπειρία στην ειδικότητα αυτή), που θα είναι μετακλητός υπάλληλος ή επιστημονικός συνεργάτης.

Η ΕΥΥΚ θα αποτελεί και θα έχει ως αρμοδιότητα α) "την παροχή άμεσης ιατρικής περίθαλψης για την αντιμετώπιση τυχόν έκτακτων περιστατικών υγείας που παρουσιάζονται σε προσκεκλημένους ή επισκέπτες της Προεδρίας» και β) την «παροχή υπηρεσιών ιατρικής φροντίδας στο προσωπικό της Προεδρίας της Δημοκρατίας, τη θεώρηση των βιβλιαρίων υγείας και την διαπίστωση της κατ’ οίκον ασθενείας του προσωπικού αυτού".

Δεν υπάρχουν σχόλια: