Κυριακή 18 Μαρτίου 2012

Ενότητα στη δράση ζητά η ΑΝΤΑΡΣΥΑ από ΚΚΕ και ΣΥΡΙΖΑ

.. για ένα ενιαίο μέτωπο ρήξης και ανατροπής..

Στις δυνάμεις που επιδιώκουν την κοινή δρά­ση των δυνάμεων της Αριστεράς για την ανα­τροπή της πολιτικής των μνημονίων και των εκπροσώπων της συγκαταλέγεται και η ΑΝΤΑΡΣΥΑ, η οποία το περασμένο διάστημα προσήλ­θε σε διερευνητικές συζητήσεις που άνοιξαν με δική τους πρωτοβουλία ο ΣΥΡΙΖΑ και το Μέ­τωπο Αλληλεγγύης και Ανατροπής.

Σε αυτήν τη φάση πραγματοποιεί με δική της πρωτοβουλία κύκλο επαφών με δυνά­μεις της Αριστεράς με στόχο τον συντονισμό της δράσης τους στο μαζικό κίνημα, κατα­θέτοντας το δικό της πλαίσιο.


Διευκρινίζει ότι δεν στοχεύει σε ένα εκλογικό πολιτικό μέτωπο, αλλά σε μία κοινή δράση με πλήρη θεωρητική, πολιτική και οργανωτική αυτοτέ­λεια. Έτσι η Κεντρική Συντονιστική Επιτροπή του σχήματος, εκτός από επαφές με δυνά­μεις και οργανώσεις του εξωκοινοβουλευτι­κού χώρου απευθύνει κάλεσμα αγωνιστικής ενότητας προς τις ηγεσίες του ΚΚΕ και του ΣΥΡΙΖΑ, προς τις οποίες έχει αποστείλει επι­στολές με το αίτημα της συνάντησης (ξεχωρι­στά). Η απόκριση του ΣΥΡΙΖΑ ήταν θετική και σήμερα αναμένεται να πραγματοποιηθεί η σχετική συνάντηση.

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ θέτει στο τραπέζι του διαλόγου δύο σημεία:

♦ Την προοπτική της συγκρότησης ενός Αγω­νιστικού Μετώπου Ρήξης και Ανατροπής της επίθεσης του κεφαλαίου, της Ε.Ε. και του ΔΝΤ, της συγκυβέρνησης Παπαδήμου και όποιας δι­άδοχης διαχειριστικής κυβέρνησης, με προ­σπάθεια να υπάρξει η «πιο πλατιά ενότητα των ταξικών δυνάμεων στο εργατικό και λα­ϊκό κίνημα» ανεξάρτητα από τις δυνάμεις της «συνδικαλιστικής γραφειοκρατίας» στη ΓΣΕΕ και την ΑΔΕΔΥ. Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ προτείνει ως βασι­κό πλαίσιο της κοινής δράσης την κατάργηση των μνημονίων και όλων των νόμων που τα συ­νοδεύουν, την άμεση παύση πληρωμών προς τους πιστωτές, τη μη αναγνώριση του χρέους και τη μονομερή διαγραφή του, την έξοδο από το ευρώ και την Ε.Ε., την εθνικοποίηση / κρατι­κοποίηση του τραπεζικού συστήματος και των επιχειρήσεων στρατηγικής σημασίας αλλά και όλων των μεγάλων επιχειρήσεων που κλείνουν (χωρίς αποζημίωση).

♦ Επίσης, στόχος της κοινής δράσης, σύμφω­να με την ΑΝΤΑΡΣΥΑ, πρέπει να είναι η υπερά­σπιση των δημοκρατικών ελευθεριών, συμπε­ριλαμβανομένου του δικαιώματος στη διαδή­λωση, και η περιφρούρηση των αγώνων του εργατικού και λαϊκού κινήματος από τις επιθέ­σεις της κυβέρνησης και των δυνάμεων της ερ­γοδοσίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: