Κυριακή 18 Μαρτίου 2012

Το ΠΑΣΟΚ αντιμέτωπο με το... ΠΑΣΟΚ και την Αριστερά

Μαύρο στίγμα επί των προσώπων που θα τον ακολουθήσουν!!

Με "λευκή σελίδα" θέλει να σβήσει ο Ευ. Βενιζέλος τις εκατοντάδες "μαύρες" σελίδες του Μνημονίου που συνδιαμόρφωσε και συνυπέγραψε και να οδηγήσει το ΠΑΣΟΚ στις εκλογές, που όλες οι πληροφορίες συγκλίνουν στο ότι θα προκηρυχτούν για τις 29 Απριλίου ή τις 6 Μαΐου.

Σε πλήρη αντιδιαστολή με το νέο σύνθημα "Αρχίζουμε", ο υπουργός Οικονομικών, που απόψε ανακηρύσσεται και επίσημα νέος αρχηγός του κόμματος, θέλει να συνεχίσει, την επομένη της κάλπης, στον προδιαγεγραμμένο δρόμο που καθορίστηκε για τη χώρα, για τις επόμενες δεκαετίες.


Με τις δημόσιες παρεμβάσεις του και ιδιαίτερα με τη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε, ο απερχόμενος υπουργός Οικονομικών κατέστησε σαφές ότι βασικός αντίπαλος του ΠΑΣΟΚ στις επικείμενες εκλογές δεν είναι η Ν.Δ., με την οποία άλλωστε θα "αναγκαστεί" να συγκυβερνήσει, προκειμένου να μην υπάρξει "ακυβέρνητη πολιτεία".

Παρ' όλο που θα ποντάρει στην πόλωση με το κόμμα του Αντ. Σαμαρά ώστε να συσπειρώσει τους ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ, δύσκολα θα πείσει για τη διαφορά στην πολιτική τους, αφού τα δύο κόμματα έχουν μείνει μόνα να στηρίζουν ένα "αδιαπραγμάτευτο" οικονομικό πρόγραμμα που βρίσκει απέναντί του τη συντριπτική πλειοψηφία της κοινωνίας.

Αντίπαλός του είναι το ΠΑΣΟΚ εκείνο από το οποίο ο ίδιος έσπευσε να πάρει σαφείς αποστάσεις, περισσότερο όμως σε σημειολογικό επίπεδο (απουσία του "ήλιου" από το λογότυπο που παρουσίασε) παρά επί της ουσίας, αφού θα συνεχίσει με όλα τα κορυφαία στελέχη του κόμματος που ήταν παρόντα στη διετία της κυβέρνησης Παπανδρέου και, στη συνέχεια, της κυβέρνησης Παπαδήμου.

Ο νέος αρχηγός θα τεθεί αντιμέτωπος με το ΠΑΣΟΚ εκείνο που, τόσο σε επίπεδο στελεχών, μελών, φίλων και ψηφοφόρων όσο και σε επίπεδο κεντρικής πολιτικής σκηνής, έχει έρθει σε ρήξη με τη νέα, τη συνειδητά νεοφιλελεύθερη φυσιογνωμία που έχει υιοθετηθεί, αρχής γενομένης από την κυβερνητική οκταετία Σημίτη και στην συνέχεια της διετίας του Γ. Παπανδρέου. Ο Βενιζέλος ήταν πάντα το τσιράκι του κεφαλαίου και αυτό είναι τοις πάσι γνωστό. Το ζήτημα πλέον είναι πως μετεξελίχθηκε και σε γιουσουφάκι των κατακτητών κάτι το οποίο μπορεί να μην κατέπληξε κανένα αλλά μετρήσει ως μαύρο στίγμα στα πρόσωπα εκείνων που θα τον ακολουθήσουν..

Δεν υπάρχουν σχόλια: