Πέμπτη 29 Μαρτίου 2012

Σκηνικό παρωχημένης δικομματικής αντιπαράθεσης έστησαν ΠΑΣΟΚ και Ν.Δ.

ΠΑΣΟΚ, Ν.Δ., ΔΗΣΥ έδεσαν τη χώρα με τον μηχανισμό στήριξης..


Σκηνικό δικομματικής αντιπαράθεσης έστησαν ΠΑΣΟΚ και Ν.Δ., με τον Ευάγγελο Βενιζέλο να κάνει την "παρθενική" του εμφάνιση επαναλαμβάνοντας τα τρομοκρατικά διλήμματα.

 Σ’ αυτό το κλίμα η Βουλή ψήφισε τη δημιουργία του μόνιμου Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας με ονομαστική ψηφοφορία: από τους 253 βουλευτές που συμμετείχαν, οι 194 (ΠΑΣΟΚ, Ν.Δ., ΔΗΣΥ) υπερψήφισαν και οι 59 καταψήφισαν (ΣΥΡΙΖΑ, ΚΚΕ, ΔΗΜ.ΑΡ., ΛΑΟΣ). Ο ΣΥΡΙΖΑ κατέθεσε και ένσταση αντισυνταγματικότητας, η οποία απορρίφθηκε από την κυβερνητική πλειοψηφία.



Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ισχυρίσθηκε πως το δίλημμα των εκλογών είναι αν θα προστατευτούν οι θυσίες του λαού για να μείνει η χώρα εντός Ευρώπης "ή θα τις θέσουμε στον βωμό μιας μικροπολιτικής προσέγγισης που γίνεται εθνική απειλή όσο πάμε προς τις εκλογές". Ο Ε. Βενιζέλος ταυτίστηκε με τη Ν.Δ. στις επιθέσεις εναντίον της Αριστεράς, αν και την κατηγόρησε ότι μένει περιχαρακωμένη "στα στενά όρια του κομματικού πατριωτισμού".


Με αυτόν τον μηχανισμό η Ευρώπη και η Ελλάδα γίνονται δημοσιονομική και νομισματική φυλακή, τόνισε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτης Λαφαζάνης επισημαίνοντας ταυτόχρονα ότι ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ψηφίζει τη συνθήκη για τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας την ώρα που στηρίζει τον Ολάντ, που δηλώνει ότι θα επαναδιαπραγματευτεί το σύμφωνο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: