Σάββατο 31 Μαρτίου 2012

ΠΑΡΤΕ ΚΥΡΙΕΣ ΜΟΥ ΚΑΛΕΣ ΠΑΤΑΤΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΑΦΙ !

Μόδα ήταν και πέρασε.. Σαν τους "αγανακτισμένους"!!!

Εσχάτως, όμως, μας προέκυψε και το «κίνημα της πατάτας». Έκανες πατάτα - λέει συχνά αποδοκιμαστικά ο θυμόσοφος λαός.

Μια ακόμα φορά ο καπιταλισμός αδράχνει κάποια ανάγκη και με την στρεβλή προβολή της στον ραδιοτηλεοπτικό βούρκο, την μετατρέπει σε πεδίο πρόσκαιρης εκτόνωσης και αποπροσανατολισμού. Ποιος διαφωνεί με την εξάλειψη των μεσαζόντων στην αγορά;

Ουδείς! Εκτός από την πολιτική εξουσία, που τους εκτρέφει και τελικά με το «κίνημα της πατάτας», «της ντομάτας», τώρα του αρνιού ή δεν ξέρω ποιου ζαρζαβατικού, ή ζώου τους ενισχύει!


Θετικό είναι, υπό μια έννοια, ότι ήρθαν παραγωγοί και πούλησαν πατάτες στην μισή τιμή σε γειτονιές της πρωτεύουσας και άλλων αστικών κέντρων. Λύνεται το πρόβλημα; Ούτε κατά διάνοια! Δεν υπάρχουν οι λαϊκές αγορές; Δεν πουλάνε εκεί, όσοι παραγωγοί θέλουν, προϊόντα τους;

Τι προσφέρει λοιπόν το «κίνημα πατάτας» στην ροή του χρόνου; Τίποτα, εκτός από φτηνή εντύπωση. Θα είχε αξία, αν γινότανε οργανωμένα με τους φορείς των παραγωγών, των πωλητών της λαϊκής, των συνδικάτων, της τοπικής αυτοδιοίκησης και άλλων φορέων. Τότε, όμως, θα έπεφταν οι πωλήσεις των πάσης φύσεως σαβουρατζίδικων και θα έμπαινε ταφόπλακα στους μεσάζοντες. Αλλά δεν το θέλει ο καπιταλισμός.

Γι αυτό αξιοποιεί στο έπακρο το «κίνημα της πατάτας». Περαστική μόδα, σαν το κίνημα των αγανακτισμένων, όταν με το καλό περάσει, οι τιμές θα αυξηθούν πιο πολύ σε σχέση με το παρελθόν.

Δεν υπάρχουν σχόλια: