Δευτέρα 19 Μαρτίου 2012

ΜΑΤΙΑΣ ΜΟΡΣ: 11 ΔΙΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΙΟΥΝΙΟ ΚΑΙ ΜΕΤΑ!!

Τρώγοντας έρχεται η όρεξη (των τοκογλύφων)

Είναι θρασύτατοι!! Ομιλούν με την αλαζονεία του αποικιοκράτη προς τους ιθαγενείς.. 

"Οι πολίτες πρέπει να γνωρίζουν ότι θα γίνει προσαρμογή, διότι το χρέος της Ελλάδας είναι τεράστιο, όπερ μεθερμηνευόμενον, η συρρίκνωση των εισοδημάτων θα συνεχιστεί με διάφορους τρόπους". 

Τα παραπάνω είπε χθες σε συνέντευξη Τύπου στις Βρυξέλλες ο Ματίας Μορς, υπογραμμίζοντας ότι η Ελλάδα είναι στα μισά του δρόμου, ενώ οι δόσεις από το δάνειο θα δίνονται με το σταγονόμετρο.


Οι τοποθετήσεις του στελέχους της τρόικας γίνονται μετά την αποτυχία του πρώτου Μνημονίου, το οποίο εκτίναξε την ύφεση και έφτασε την ανεργία στα ύψη. Οι τιμές δεν έπεσαν και τη μεγάλη ευθύνη γι’ αυτό υποστηρίζουν φέρει η ελληνική κυβέρνηση που επέτρεψε τη λειτουργία των καρτέλ και απέτρεψε τον ανταγωνισμό.

Ο Ματίας Μορς δεν έδειξε να συμμερίζεται τις απόψεις του ΔΝΤ για μείωση των φόρων, ενώ έθεσε εκ νέου το ζήτημα της λήψης μέτρων 11 δισ. ευρώ τον ερχόμενο Ιούνιο.

Σχετικά με τη μείωση των μισθών ανέφερε ότι έπρεπε να γίνει επειδή η Ελλάδα είχε πρόβλημα ανταγωνιστικότητος, αλλά παραδέχτηκε ότι αυτή η μείωση δεν οδήγησε σε πτώση των τιμών που θα ανακούφιζε τα νοικοκυριά.

«Πρέπει να βρούμε έναν μηχανισμό να πέφτουν οι τιμές πιο γρήγορα γιατί ο πληθωρισμός είναι πολύ υψηλός και περιέργως δεν υποχωρεί όπως συνέβη στην Ιρλανδία και την Πορτογαλία» σημείωσε χαρακτηριστικά.

«Βρήκαμε περισσότερη ύφεση και κοινωνική αστάθεια από όση περιμέναμε» συμπλήρωσε, ενώ ομολόγησε και την αστοχία των αρχικών προβλέψεων της τρόικας. Κατηγόρησε την ελληνική κυβέρνηση ότι τον πρώτο χρόνο έδειξε «δειλία» στην πρόοδο των μεταρρυθμίσεων, εκτός του τομέα της μείωσης των μισθών. Ανέφερε χαρακτηριστικά: «Οι ελληνικές αρχές φάνηκαν πολύ δειλές απέναντι στις αντιδράσεις των επαγγελματικών ομάδων για το άνοιγμα της αγοράς». Και συνέχισε λέγοντας ότι πολλά νομοθετήματα για την απελευθέρωση ήταν άχρηστα και στόχευαν μόνο σε «πρωτοσέλιδους τίτλους».

Ο Ματίας Μορς αναφέρθηκε επίσης σε «εσωτερικούς και εξωτερικούς κινδύνους» στην εφαρμογή του ελληνικού προγράμματος. Στους εσωτερικούς περιέλαβε τις κοινωνικές αντιδράσεις που εκδηλώνονται και την αβεβαιότητα από τις επικείμενες εκλογές. Υπογράμμισε πάντως ότι οι ηγέτες των δύο κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση διαβεβαιώνουν γραπτώς ότι θα αναλάβουν να φέρουν σε πέρας το πρόγραμμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: