Τετάρτη 29 Φεβρουαρίου 2012

ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ ΤΟΥ «WIKILEAKS» ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Το έγκλημα παράδοσης της εθνικής κυριαρχίας προετοιμαζόταν από το 2009 !!

Κατ' επανάληψη ο Κλύδωνας το είχε γράψει..

Απόρρητα αρχεία του παγκόσμιου δίκτυου πληροφοριών «Stratfor», που χαρακτηρίζεται ως «σκιώδης CIA» και τα οποία δημοσιοποιεί ο ιστότοπος «Wikileaks», αποκαλύπτουν ότι η προσφυγή της Ελλάδας στο ΔΝΤ ετοιμαζόταν από τον Ιούνιο του 2009, δέκα μήνες πριν γίνει η επίσημη αναγγελία από τον Γιώργο Παπανδρέου.

Σύμφωνα με το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο του δικτύου, που υπέκλεψαν τα «Wikileaks», η «Stratfor» είχε δύο πληροφοριοδότες στην Ελλάδα, με τους κωδικούς GR001 και GR101. Τον Ιούνιο του 2009, ένας υπάλληλος της υπηρεσίας, αρμόδιος και για την περιοχή των Βαλκανίων, απέστειλε στους συναδέλφους του ένα e-mail με τίτλο «Αναλυτικές Οδηγίες για την Ευρώπη - Βαθμίδα 3», μαζί με ένα συνημμένο αρχείο κειμένου, όπου περιέγραφε θέματα στα οποία έπρεπε να δοθεί «ιδιαίτερη βαρύτητα».


Ανάμεσα σε άλλα, ανέφερε: «Πρέπει να γνωρίζουμε επακριβώς τι συμβαίνει και εάν/πότε η Ελλάδα θα κάνει αίτηση για δάνειο από το ΔΝΤ. Είναι πολύ πιθανό να γίνουμε μάρτυρες μιας ολοκληρωτικής οικονομικής κατάρρευσης σε χώρα της ευρωζώνης. Παρακαλώ, δώστε προσοχή σε οποιαδήποτε σημάδια δημοπράτησης ομολόγων. Η Ελλάδα έχει μεγάλο χρέος, το πώς θα κινηθούν μπορεί να εξαρτάται από το τι θα γίνει με το χρέος τους».

Να σημειωθεί ότι τον Ιούνιο του 2009 που εστάλη το συγκεκριμένο e-mail, δεν ήταν ακόμα γνωστό ότι το έλλειμμα ήταν σε ιδιαίτερα ψηλά επίπεδα, καθώς το ταμειακό έλλειμμα 10% αποκαλύφθηκε μόλις στα τέλη του καλοκαιριού. Αυτό δείχνει ότι οι πληροφορίες για την προσφυγή της Ελλάδας στο ΔΝΤ υπήρχαν και διακινούνταν από τις μυστικές υπηρεσίας πολύ πριν την πραγματική αναγγελία που έγινε πολλούς μήνες μετά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: