Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου 2012

ΑΓΑΝΑΚΤΗΣΗ ΟΡΓΗ ΚΑΙ ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ

Παπαρήγα: Και τις σάρκες τους να σχίσουν οι εργαζόμενοι η άγρια χρεοκοπία δεν θα αποτραπεί!!

Χιλιάδες λαού μετείχαν σήμερα στις διαδηλώσεις πλατείας Συντάγματος κατά της μαύρης τριμερούς και των κανιβαλικών μέτρων που προωθεί για ψήφιση στην Βουλή.. Ωστόσο εκεί προς την λήξη της διαδήλωσης ξεκίνησε το γνωστό παιχνίδι μεταξύ των κουκουλοφόρων και της αστυνομίας με συνέπεια η παλαϊκή συγκέντρωση να διαλυθεί..

Τα επεισόδια τούτη την ώρα εξακολουθούν προς την οδό Πανεπιστημίου..

«Και τις σάρκες τους να δώσουν οι εργαζόμενοι για το χρέος η άγρια χρεοκοπία δεν πρόκειται να αποτραπεί. Επομένως, μια λύση υπάρχει: Αποδέσμευση από την ΕΕ και διαγραφή του χρέους μονομερώς. Αυτό είναι λύση, όλα τα άλλα είναι τραγωδία για τους εργαζόμενους» δήλωσε εκ νέου στους δημοσιογράφους η γγ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα.

Στο πλαίσιο των κινητοποιήσεων, υπό κατάληψη τελούσαν μέχρι αργά το μεσημέρι τα υπουργεία Εργασίας από
μέλη του ΠΑΜΕ, Οικονομικών από εργαζόμενους σε αυτό και Υγείας από εργαζόμενους στον τομέα της ψυχικής υγείας. Επίσης, συνεχίζεται για δεύτερη ημέρα η κατάληψη στο κτήριο της Νομικής στην οδό Σίνα.

Τα εργατικά συνδικάτα αντιδρούν στα μέτρα λιτότητας που αποφάσισε η κυβέρνηση και προχωρούν σε τριήμερο κινητοποιήσεων. ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ προγραμματίζουν συγκέντρωση στην πλατεία Συντάγματος τόσο το Σάββατο (11 π.μ.) όσο και την Κυριακή (5 μ.μ.), ημέρα ψήφισης των μέτρων από τη Βουλή.

Επίσης, σε συγκέντρωση έξω από τη Βουλή την Κυριακή «για να σταματήσει η προδοσία» και να μην ψηφιστεί η νέα δανειακή σύμβαση καλούν τους πολίτες ο Μίκης Θεοδωράκης και ο Μανώλης Γλέζος με κοινή δήλωσή τους, που έχει ως εξής:

«Σας καλούμε στο Σύνταγμα την Κυριακή 12 Φεβρουαρίου. Όλοι, από κάθε γωνιά της Ελλάδας, να μαζευτούμε έξω από τη Βουλή για να απαιτήσουμε να μην υπογραφεί η θανατική καταδίκη της πατρίδας μας, που είναι η ψήφιση της νέας δανειακής σύμβασης. Όλοι μαζί, μαζί με μας, την Κυριακή στο Σύνταγμα, να σταματήσουμε την προδοσία».

Στη 48ωρη απεργία που κήρυξαν ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ για σήμερα και αύριο συμμετέχουν:
· H Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία (ΠΝΟ), με αποτέλεσμα να μείνουν δεμένα τα πλοία, την Παρασκευή και το Σάββατο.
· Οι νοσοκομειακοί γιατροί που θα συμμετέχουν και στα συλλαλητήρια σε μεγάλες πόλεις της χώρας.
· Οι εργαζόμενοι στην Εμπορική Τράπεζα.
· Οι οδοντίατροι της Θεσσαλονίκης.
· Οι δάσκαλοι και οι καθηγητές.
· Οι εργαζόμενοι στον ΟΤΕ.
Επίσης, ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών καλεί τα μέλη του σε αποχή από τα καθήκοντά τους και σε μαζική συμμετοχή στη 48ωρη απεργία.

Σε λευκή απεργία στις επιμέρους υποχρεώσεις τους, όπως η επίδοση δικογραφιών και η φύλαξη γηπέδων, καλεί τα μέλη της η Πανελλήνια Ομοσπονδία Αστυνομικών Υπαλλήλων, η οποία μάλιστα ζήτησε την έκδοση ενταλμάτων σύλληψης των εκπροσώπων της τρόικας.

Χειρόφρενο στα μέσα μεταφοράς

Ακινητοποιημένα θα παραμείνουν για 48 ώρες το Μετρό, το Τραμ, τα λεωφορεία της ΕΘΕΛ, τα τρόλεϊ και ο Προαστιακός.

Το μόνο μέσο που θα κυκλοφορεί είναι ο Ηλεκτρικός Σιδηρόδρομος, από τις 10 το πρωί έως τις 5 το απόγευμα της Παρασκευής και του Σαββάτου.

Όσον αφορά στον ΟΑΣ Θεσσαλονίκης, τόσο την Παρασκευή όσο και το Σάββατο θα λειτουργήσει από τις 8 το πρωί έως τις 9 το βράδυ. Τις υπόλοιπες ώρες έχει κηρύξει στάση.

Πάντως, κανονικά θα πραγματοποιούνται οι αεροπορικές πτήσεις, καθώς στην 48ωρη απεργία δεν μετέχουν οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

έτσι μπράβο να ξυπνήσουν λίγο τα αίματα που κοιμόμαστε όρθιοι