Τετάρτη 29 Φεβρουαρίου 2012

ΚΚΕ, ΣΥΡΙΖΑ, ΛΑΟΣ : ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΤΟΥ ΕΦΑΡΜΟΣΤΙΚΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟ !!!

Θράσος!! Οι σύγχρονοι Τσολάκογλου μέμφονται τους πατριώτες της αριστεράς!!

Κουρελού το Σύνταγμα..

Όξυνση στην βουλή με αιτία το απύθμενο καθεστωτικό θράσος ενός εκ των συγκυβερνούντων ανδρεικέλων. Του Ευάγγελου Βενιζέλου ο οποίος: Επιτέθηκε στην αριστερά και το ΛΑΟΣ για το αίτημα αντισυνταγματικότητας που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ και υποστήριξαν το ΚΚΕ και ο Καρατζαφέρης..

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτης Λαφαζάνης υποστήριξε ότι υπάρχει παραβίαση του άρθρου 73 του Συντάγματος που αφορά τις συντάξεις και ακόμη ότι δεν υπάρχει απολογισμός του εκτελεσθέντος προϋπολογισμού.


Ο κ. Βενιζέλος αντέκρουσε και τα δύο, επικαλούμενος για το πρώτο διαφορετική αιτιολόγηση του Συμβούλιο της Επικρατείας ενώ για το δεύτερο τόνισε πως δεν υπάρχει τέτοια υποχρέωση.

Απαντώντας σε ανάλογα επιχειρήματα κατά της συνταγματικότητας του σχεδίου νόμου που προέβαλαν ο Θ. Παφίλης από το ΚΚΕ και ο Αλ. Χρυσανθακόπουλος από το ΛΑΟΣ, ο υπουργός Οικονομικών κάλεσε τα κόμματα να μην επιχειρούν κοινοβουλευτικούς τακτικισμούς και να μείνουν στην ουσία του ζητήματος, αναλογιζόμενοι ότι ο άλλος δρόμος είναι η απόλυτη καταστροφή.

«Το ΚΚΕ, ο ΣΥΡΙΖΑ, η ΔΗΜΑΡ και ο ΛΑΟΣ, προτείνουν το αδιέξοδο και δεν πρέπει απλώς να απορριφθεί η πρόταση για αντισυνταγματικότητα, αλλά πρέπει να απορριφθεί η ανεύθυνη και αντιλαϊκή πολιτική που προτείνουν στον ελληνικό λαό» σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Βενιζέλος.

Πάντως, εκ μέρους του ΚΚΕ, ο Νίκος Καραθανασόπουλος κατέθεσε αίτηση ονομαστικής ψηφοφορίας επί της αρχής του νομοσχέδιου και στα σημαντικότερα άρθρα του.
«Αχαρη και ατελέσφορη προσπάθεια συνεχούς διαφοροποίησης που δεν οδηγεί πουθενά, μόνο σε παλαιοκομματικό και δημαγωγικό λόγο» καταλόγισε στον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας ο υπουργός Οικονομικών Ευ. Βενιζέλος ανεβαίνοντας στο βήμα της Βουλής, αμέσως μετά την ομιλία του Αντώνη Σαμαρά.

Επίσης ο κ. Βενιζέλος χαρακτήρισε «ζοφερή» την «πρόταση» της Αριστεράς και απευθύνθηκε προς τους πολίτες για να πει ότι εκείνοι είναι που ακούν, αξιολογούν και επιλέγουν, και οι οποίοι, αν και ταλαιπωρημένοι, θα επιλέξουν σωστά.

Ασφαλώς και θα επιλέξουν σωστά όταν τους επιτρέψει η κοινοβουλευτική δικτατορία των σύγχρονων Τσολάκογλου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: