"No Papadimos, no money"!
δύει η δημοκρατία στην κοιτίδα της |
Τηλε-τελεσίγραφο έστειλε χθες το Eurogroup. Με ωμό τρόπο επιχειρεί να συνδέσει την εκταμίευση του περιβόητου νέου δανείου με το αποτέλεσμα των εκλογών. Ουσιαστικά μας διαμηνύει: "No Papadimos, no money"!
Στην τηλεδιάσκεψη οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης συζήτησαν για την "πολιτική και κοινωνική κατάσταση της Ελλάδας" και δεν αρκέστηκαν στις γραπτές δηλώσεις Παπανδρέου - Σαμαρά ότι θα εφαρμοστεί το Μνημόνιο. Θέλουν να διασφαλιστεί η θέση των δανειστών έναντι του ενδεχόμενου μετά τις εκλογές να έχει προκύψει απρόσμενη πολιτική ανατροπή.
Και οι μεν Γιουρογκρουπιανοί τη δουλειά τους κάνουν! Τα ερωτήματα ανακύπτουν με τη στάση της ελληνικής κυβέρνησης και ειδικότερα του κ. Βενιζέλου, ο οποίος έσπευσε να εγκολπωθεί τα διλήμματα και να γίνει όχημα των εκβιασμών εις βάρος της ελληνικής κοινής γνώμης. Πιστεύει, άραγε, ο κ. Βενιζέλος ότι, αν γίνουν εκλογές με το δίλημμα "ΠΑΣΟΚ ή χρεωκοπία;", θα κατορθώσει να ανατάξει το ΠΑΣΟΚ; Ή μήπως ο κ. Σαμαράς εκτιμά ότι ανάλογο δίλημμα για τη Ν.Δ. θα οδηγήσει στην ανάσχεση της πτωτικής τάσης του κόμματος, που ήδη καταγράφεται στην πρώτη δημοσκόπηση μετά την ψηφοφορία της Κυριακής;
Όπως πάνε οι... Σοϊμπλεϊανοί, θα μας πουν ότι όποιος Έλληνας τολμήσει να ψηφίσει ΚΚΕ ή ΣΥΡΙΖΑ θα είναι υπόλογος για το ότι δεν θα βρεθούν χρήματα για τις συντάξεις, θα κλείσουν νοσοκομεία ελλείψει φαρμάκων και θα αδειάσουν τα ράφια των σούπερ μάρκετ!
Ας γνωρίζουν, όμως, όσοι με τέτοιο βάναυσο τρόπο επιχειρούν να καταργήσουν το δικαίωμα του πολίτη να αποφασίζει για το μέλλον του ότι και αυτός ο εκβιασμός θα γυρίσει μπούμερανγκ. Ο κανιβαλισμός της δημοκρατίας μαζί με την ακραία φτωχοποίηση της κοινωνίας εικονογραφούν τα "ιδεώδη" του γερμανικού ιμπεριαλισμού που διαχέεται στην Ε.Ε. Και θα βρει απάντηση! Όχι μόνον από τον ελληνικό λαό, αλλά και από τους άλλους ευρωπαϊκούς λαούς, καθώς το ελληνικό πρόβλημα αποτελεί την καρδιά του προβλήματος της αλλοίωσης της Ευρωπαϊκής Ένωσης από χώρο αλληλεγγύης σε δομή εκβιαστικής επιβολής.
Πίσω από τα νέα τελεσίγραφα μπορεί, όμως, να κρύβεται το αδιέξοδο με το PSI. Δηλαδή η αποτυχία της γερμανικής πολιτικής να επιβάλει "λύση" ειδικά για το ελληνικό χρέος ώστε να αποφύγει ριζικά μέτρα αντιμετώπισης του προβλήματος του ευρωπαϊκού χρέους. Αλλά, και αυτό να συμβαίνει, η αξίωση ουσιαστικά κατάργησης των εκλογών είναι δηλωτική των ευρωπαϊκών εξελίξεων.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου