Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου 2011

Υπό την δαμόκλειο σπάθη της Standard & Poor’s η σημερινή σύνοδος κορυφής!

Αφήστε τους λύκους να σχίσουν μεταξύ τους τις σάρκες τους..


Η η Standard & Poor’s απείλησε θεούς και δαίμονες και οι ευρωπαίοι βράζουν… στο ζουμί τους, προσπαθώντας να βρουν τη «μαγική» λύση που θα αποτρέψει τα χειρότερα.


Διεθνείς οικονομικοί κύκλοι παρατηρούν πως η Σύνοδος της Παρασκευής πέραν όλων των άλλων, πραγματοποιείται υπό την σκιά του μπαράζ απειλών που εκτόξευσε η Standard & Poor’s.


Εάν κάνει πράξη της απειλές της και υποβαθμίσει τις εναπομείνασες έξι ευρωπαϊκές χώρες με αξιολόγηση «ΑΑΑ» - Γερμανία, Γαλλία, Αυστρία, Ολλανδία, Φινλανδία και Λουξεμβούργο – δεν θα υπάρχει πλέον στην Ευρωζώνη μηδενικού κινδύνου.
Και τι σημαίνει αυτό;



Πώς τα διεθνή χαρτοφυλάκια θα αρχίσουν να αποσύρουν τα κεφάλαιά τους από την Ευρώπη, γεγονός που θα δημιουργήσει τριγμούς στις αγορές μετοχών και ομολόγων με την Standard & Poor’s να έχει βάλλει στο στόχαστρό της ακόμη και το EFSF,


γεγονός που άναψε φωτιές στους κόλπους της Ε.Ε. Ενδεχόμενη υποβάθμιση θα έπληττε ακόμη περισσότερο τη δυνατότητά του EFSF να βοηθήσει την περιφέρεια της ευρωζώνης και σίγουρα θα ακολουθούσε πτωτικά και η δική του αξιολόγηση.


Οι πονηρά σκεπτόμενοι δεν θεωρούν καθόλου τυχαίο το χτύπημα της Standard & Poor’s τη δεδομένη χρονική στιγμή και το συνδέουν με τις πιέσεις των αμερικανών προς τους ευρωπαίους να βρουν άμεσα λύση.
Μάλιστα ο υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ, Τίμοθι Γκάιτνερ, πραγματοποιεί τριήμερη περιοδεία στην Ευρώπη, όπου έχει επαφές με κορυφαίους Ευρωπαίους ηγέτες λίγο πριν τη Σύνοδο Κορυφής.


Περιέργως οι απειλές της S&P , χρονικά συμπίπτουν με την περιοδεία του Γκάιτνερ. Κάποιοι λοιπόν αναρωτιούνται περί του αυτονόητου. μήπως ο οίκος αξιολόγησης, παίρνοντας γραμμή από την Ουάσιγκτον, αναστατώνει τους αξιωματούχους, προκειμένου να τους αναγκάσει να συμφωνήσουν πως ο μόνος τρόπος για να γλιτώσει η Ευρωζώνη είναι να κόψει χρήμα η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα.
Αλλωστε διεθνή δημοσιεύματα υποστήριξαν πως η Federal Reserve των ΗΠΑ είναι έτοιμη να χρηματοδοτήσει μέρος της προσπάθειας για την αντιμετώπιση της ευρωπαϊκής κρίσης χρέους.

Τον νου σας.. Στόχος τους πάντα είναι η ολική ταπείνωση της εργασίας μας. Από αυτή αντλούν τα κέρδη τους.. Την αξία της τζογάρουν στους χρηματοπιστωτικούς οίκους ανοχής.. Αν τους την τραβήξουμε σαν χαλί κάτω από τα πόδια τους, θα γκρεμοτσακιστούν.. Και αυτό πρέπει να κάνουμε..


Δεν υπάρχουν σχόλια: