Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου 2011

ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΜΠΟΥΤΑΡΗ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Εζήλωσεν την δόξαν Πάγκαλου..
Προωθεί ιδιωτικοποιήσεις καθυβρίζει χυδαία εργαζόμενους το καθεστωτικό πολιτικό ρεμάλι..
 
ΠΑΜΕ Θεσσαλονίκης: Κηφήνας είσαι εσύ και η τάξη που εκπροσωπείς..


Ιδιωτικοποίηση της καθαριότητας, κατάργηση δημοτικών παιδικών σταθμών, γυμναστηρίων, προανήγγειλε ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης σε συνέντευξή του σε περιοδικό, η οποία προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων που μεταφέρθηκε και στη χτεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.


Οπως λέει στη συνέντευξή του ο Γ. Μπουτάρης, «αποστολή του Δήμου είναι να ανοίγει πόρτες στην επιχειρηματικότητα». Στο πλαίσιο αυτό ανακοίνωσε ότι το Φλεβάρη του 2012 θα γίνει δημοπρασία ανάθεσης σε ιδιώτη της αποκομιδής των σκουπιδιών στο Β' δημοτικό διαμέρισμα και προανήγγειλε την κατάργηση δημοτικών γυμναστηρίων και παιδικών σταθμών και κίνητρα για τη δημιουργία εταιρειών συλλογής των ανακυκλώσιμων υλικών.



Για να προετοιμάσει τους δημότες να δεχθούν τις εκτεταμένες ιδιωτικοποιήσεις που προωθεί, επιτέθηκε με συκοφαντίες και αισχρά ψέματα στο ΠΑΜΕ και τα στελέχη του, σε όσους αντιστέκονται στην αντεργατική πολιτική του. Απαξιώνοντας το σύνολο των εργαζομένων του Δήμου είπε: «Κωλοβαράνε!».


Τέλος, ανακοίνωσε ότι θέλει να βάλει τους ηλικιωμένους να δραστηριοποιηθούν στη φύλαξη των πάρκων, στην παραγωγή και την πώληση προϊόντων στις λαϊκές αγορές, αντί να πάρει μέτρα που πραγματικά θα ανακουφίζουν και θα βοηθούν τους ηλικιωμένους, που ειδικά σήμερα, στην πλειοψηφία τους, αντιμετωπίζουν οξύτατα προβλήματα επιβίωσης.
«Κηφήνες η τάξη των αστών»


Στη διάρκεια της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου, ο Σωτήρης Ζαριανόπουλος, δημοτικός σύμβουλος του ΚΚΕ και στέλεχος του ΠΑΜΕ, ξεκαθάρισε ότι δεν μπορεί να μιλά με τόση ευκολία και απαξίωση για το ΠΑΜΕ και τους εργαζόμενους.


Σημείωσε χαρακτηριστικά: «Γιάννη Μπουτάρη, οι φίλοι σου οι βιομήχανοι, η τάξη σου είναι η πιο άχρηστη τάξη που έχει περάσει από την ιστορία της ανθρωπότητας. Δεν κάνει τίποτε απολύτως. Είναι κηφήνες που ζουν από τον ιδρώτα και την εργασία άλλων, άρα τα περί κωλοβαρέματος στην τάξη σου, στο Σύνδεσμο Βιομηχάνων του οποίου ήσουν στέλεχος, στην κυβέρνησή σου και στο κόμμα σου. Ο,τι απολαμβάνεις εσύ Γ. Μπουτάρη και οι όμοιοί σου, δεν το παράγεις εσύ, το παράγουν οι εργαζόμενοι στα εργοστάσια της τάξης σου».

Δεν υπάρχουν σχόλια: