Πέμπτη 29 Δεκεμβρίου 2011

Λαϊκή όπερα ή όπερα σε λαϊκή σύναξη;

Βρίσκεστε ένα πρωινό σε μια ατμοσφαιρική μπρασερί αν ήταν Γαλλία, καφενείο της παλιάς Αθήνας αν ήταν Ελλάδα , παμπ αν ήταν Αγγλία Μπιστρό αν ήταν Ολλανδία ή Γαλλία και πίνετε με την οικογένειά σας ή τους φίλους σας καφέ ή παίρνετε το πρωινό σας.

Και ξαφνικά έρχεται κατά κυριολεξία από το πουθενά ένα γλυκό αναπάντεχο.. Αυτό.. http://www.youtube.com/watch_popup?v=NLjuGPBusxs&vq=medium

Και σαν να ξυπνήσατε μέσα σε όνειρο νιώθετε εκστασιασμένος ή εκστασιασμένη με ότι ακούτε.. Και μαγεμένος –η σιωπάτε.Όπως και οι θαμώνες εκεί.. Που ξαφνιάζονται τρυφερά.. Σαν να δέχτηκαν ένα χάδι..
Μόνο όταν τελειώσει νιώθετε ένα πλήρες κενό..

Για το πώς αντιμετωπίζει ένας άλλος λαός με παιδεία μουσική τις τοκογλυφικές επιθέσεις. Πως βγαίνουν και ενθαρρύνουν τον λαό διαπαιδαγωγώντας τον στους ήχους μια όπερας με σκηνικό τον ίδιο.
Πως απαλύνουν τον πόνο του..

Την δεύτερη φορά που θα ξυπνήσεις όμως θα είσαι εδώ. Στον εφιάλτη σου. Με πρωθυπουργό τον τραπεζίτη και ηγήτορες τα καρακόλια που σε - μας- έφεραν στην κατάσταση αυτή.. Δεν μπορώ να κάνω τίποτα άλλο για να την αλλάξω πλην αυτού που κάνω.. Να επικοινωνώ μαζί σας..

ΥΣ: είναι ιδιαίτερα βαρύ για να το αναρτούσα στον ιστότοπό μας.. Με μια αντιγραφή και επικόλληση θα είστε εκεί.. για το μουσικό σας ταξίδι

Δεν υπάρχουν σχόλια: