Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου 2011

Σαμαράς: Πλήρης συμφωνία με τα σχέδια για την οικονομική διακυβέρνηση της ΕΕ

ΝΔ. Τα πάντα.. όλα.. στο κεφάλαιο που μας έπνιξε!!


Απολύτως σύμφωνη με τις πολιτικές της δοξασίες είναι η Νέα Δημοκρατία και βεβαίως είναι άξια συγχαρητηρίων για την πεισματική σταθερότητάς της στις αρχές και αξίες του Νεοφιλελευθερισμού..


Το απόδειξε για μια ακόμη φορά απαιτώντας πρόσθετα μέτρα που να ενισχύουν την ρευστότητα και την κερδοφορία των επιχειρήσεων ως διέξοδο από την κρίση.. 

Βεβαίως το ότι ακριβώς αυτή η πολιτική είναι που μας έσπρωξε στον γκρεμό αποτελεί ήσσονος σημασίας θέμα για την ηγεσία της ΝΔ.. Απλή μη ευκρινώς αναγνώσιμη λεπτομέρεια.. Δυσανάγνωστος όρος στην πολιτική σύμβαση που κάνει με τον πτωχευμένο και δικό της ψηφοφόρο.



Συνέπεια τούτου είναι να συναινεί πάση δυνάμει στην βαρβαρότητα των μέτρων που λαμβάνει η σύμπραξη του Μαύρου Μετώπου προσθέτοντας και προσφέροντας δια του αρχηγού της και από την Μασσαλία σε αυτά, την πλήρη συγκατάθεσή του.. 
Τώρα βεβαίως δεν γνωρίζω αν ανατρίχιασαν Μέρκελ και Σαρκοζί από την συναίνεση του Αντώνη μας αλλά είμαι υποχρεωμένος πληροφοριακά να το αναφέρω..

«Η σταθερότητα του ευρώ απαιτεί στενότερη συνεργασία μεταξύ των κρατών - μελών, προγράμματα που συνδυάζουν τη δημοσιονομική πειθαρχία με την οικονομική ανάπτυξη», τόνισε μετά το πέρας της συνόδου, συμπληρώνοντας ότι «ένα τέτοιο πρόγραμμα πρέπει να τηρήσουμε για να έχουμε το επιθυμητό αποτέλεσμα». 

Ο ίδιος ανέφερε ότι στην ομιλία του στο συνέδριο του ΕΛΚ επέμενε «στη σημασία της δημιουργίας ενός ισχυρού τείχους προστασίας της Ευρώπης για τις επιθέσεις των κερδοσκόπων, δηλαδή της δημιουργίας τέτοιων αποθεμάτων ρευστότητας, ώστε να ηρεμήσουν οι αγορές και να επιστρέψει η εμπιστοσύνη στο ευρώ».

Στο συνέδριο, σύμφωνα με πληροφορίες από τη ΝΔ, οι ηγέτες του ΕΛΚ συνεχάρησαν τον Α. Σαμαρά διά στόματος του προέδρου Μαρτένς για την «ηγετική του κίνηση να πρωτοστατήσει στη δημιουργία της μεταβατικής κυβέρνησης στην Ελλάδα, που θα βοηθήσει στην αντιμετώπιση της κρίσης» εκθέτοντας τον σκληρά αλλά για να το κοινοποιούν από το γραφείο του φαίνεται ότι εκεί στην Νέα Δημοκρατία δεν αντιλαμβάνονται τι ακριβώς συμβαίνει στον λαό.. Τους βεβαιώ να μην εμπιστεύονται τις δημοσκοπήσεις γιατί θα βρεθούν προ οδυνηρών εκπλήξεων..

Ο ίδιος, πάντως στο όνομα της ανάκαμψης από την κρίση, ζήτησε να γίνουν «οι απαραίτητες τροποποιήσεις του προγράμματος» (σ.σ. μεσοπρόθεσμου), τις οποίες δεν κατονόμασε, αλλά πρόκειται για τη γνωστή δέσμη μέτρων που στοχεύουν στην ενίσχυση της ρευστότητας, της κερδοφορίας και της ανταγωνιστικότητας των επιχειρήσεων (μείωση φορολογικών συντελεστών και ασφαλιστικών εισφορών, συμψηφισμό οφειλών από και προς το Δημόσιο, κ.ά. Όχι για μεταφορά δούλων δεν μίλησε ακόμη.. Θα μας μετασχηματίσουν οι Γερμανοί οσονούπω).

Δεν υπάρχουν σχόλια: