Σάββατο 10 Δεκεμβρίου 2011

Μην παραμυθιάζεστε: Δεν χρωστάμε δεν πουλάμε..

Κινούμενα τοκοχρεολυτικά σκίτσα στις οθόνες των τοκογλυφικών υπολογιστών είναι τα χρέη των υπερχρεωμένων χωρών..


Για προσέξτε λίγο.. 
Η τρέχουσα συνάντηση των ηγετών της Ευρώπης ήταν η 17η έκτακτη από το ξέσπασμα της κρίσης και επαρκεί μια ματιά στις ανακοινώσεις και τα συμπεράσματα τόσο αυτής όσο και των προηγούμενων 16, για να φανερώσει την απουσία σχεδίου αντιμετώπισης της κρίσης αφού η κρίση είναι ενδογενής..


Και γιατί είναι ενδογενής και αυτοκαταστροφική; (τα έχει πει ο Μαρξ πριν από μένα έτσι για να μην κομπορρημονώ).. 
Επειδή τρώγωνται μεταξύ τους σαν τα αγριόσκυλα.. Δώστε λίγη σημασία:


Το 2010 οι αγορές σείστηκαν από την ιστορικών διαστάσεων απόφαση της Γερμανίδας Καγκελαρίου Μέρκελ να ενσωματώσει ως υποχρεωτική την αναδιάρθρωση χρέους μέσω του Μόνιμου Μηχανισμού, στις περιπτώσεις παροχής οικονομικής στήριξης σε κράτη της ΕΕ, ως ένα μέσο τιμωρίας των δανειστών για την αλόγιστη παροχή δανείων αλλά και ως έναν τρόπο ελάφρυνσης του βάρους από το χρέος.



(δηλαδή αφού δεν ξέρατε πώς να επενδύσετε τα χρήματά σας για να σας αποφέρουν κέρδη τότε είστε άξιοι της τύχης σας, τους είπε και την βρίσκω σωστή καπιταλιστικά σωστή..)


Όμως ένα χρόνο αργότερα και αφού οι αγορές (οι χρηματοπιστωικοί οίκοι) τιμώρησαν την ευρωζώνη σπρώχνοντας την Ιρλανδία και την Πορτογαλία στο ΔΝΤ και φέρνοντας την Ιταλία και την Ισπανία στα πρόθυρα της πτώχευσης, η Μέρκελ πήρε πίσω τη βασική της αυτή πρόταση, δηλώνοντας πριν λίγες ημέρες ότι: 
Δεν θα είναι απαραίτητη η συμμετοχή των δανειστών στα προγράμματα στήριξης, για να επιστρέψει στην τρέχουσα συνάντηση στις Βρυξέλλες με την πρόταση της «κατά περίπτωση» και σύμφωνα με τους κανόνες του ΔΝΤ συμμετοχής του ιδιωτικού τομέα σε μελλοντικές αναδιαρθρώσεις χρεών.


Πόσο πιο ξεκάθαρο να σας κάνει κανείς πως τα χρήματα που υποτίθεται ότι χρωστούν οι υπερχρεωμένες χώρες δεν είναι παρά Ζιμπαμπο-μαϊμούδες σε κινούμενα τοκοχρεολυτικά σκίτσα στις οθόνες των τοκογλυφικών υπολογιστών; Πόσο;
Πόσο πιο ξεκάθαρο είναι πως η απάντηση πλέον στους απανταχού τοκογλύφους έλληνες και αλλοδαπούς του μπουζούριασμά τους σε μια διαμηστική σκουπιδιάρα και η αποστολή δίχως αντικαταβολή σε μια από τις μαύρες διαστημικές τρύπες;

Προϋπόθεση: Βγείτε στους δρόμους.. Συμπαρασταθείτε με κάθε μέσο στους μαχητές απεργούς και διαδηλωτές. Ανατρέψετε το καθεστώς. Το οφείλουμε όλοι στα παιδιά μας..

Δεν υπάρχουν σχόλια: