Παρασκευή 30 Δεκεμβρίου 2011

Παραμένουν στις θέσεις τους οι δύο εισαγγελείς

Ωδινεν (η απειλή παραίτησης) όρος και έτεκεν μυ..

Στις ανακλήσεις των παραιτήσεών τους προχώρησαν οι δύο οικονομικοί εισαγγελείς Γρηγόρης Πεπόνης και Σπύρος Μουζακίτης, μετά τις διευκρινίσεις που έδωσαν προς τον αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, κ. Μακρή

Οι δύο εισαγγελείς έδωσαν κοινό υπόμνημα εξηγήσεων στο οποίο, σύμφωνα με πληροφορίες, δεν ονομάτισαν άτομα τα οποία άσκησαν παρεμβάσεις στο έργο τους ενώ ανέφεραν ότι ο λόγος που υπέβαλαν την παραίτησή τους από τη θέση του οικονομικού εισαγγελέα ήταν το επίμαχο σχέδιο νόμου με το οποίο επιχειρείτο η κατάργησή τους.



"Δώσαμε ένα υπόμνημα, κοινό υπόμνημα με τον κ. Μουζακίτη στον κ. Μακρή, τον αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, έχουμε εκθέσει ο,τι πρέπει να εκθέσουμε στο υπόμνημα και απερχόμεθα και ευχόμεθα καλή χρονιά", τόνισε ο κ. Πεπόνης για να προσθέσει: "Στη θέση μας μάς όρισε το Ανώτατο Δικαστικό Συμβούλιο και εξακολουθούμε ασκούντες τα καθήκοντά μας".

Για το εάν υπήρχαν παρεμβάσεις στο έργο τους σημείωσε ότι "το υπόμνημα είναι αποκαλυπτικό και διαφωτιστικό αρκούντως και σε όσα σημεία πρέπει να θιγούν" ενώ για τις διαβεβαιώσεις που έλαβαν είπε ότι "οι εισαγγελείς δεν εκλιπαρούν βοήθεια, απαιτούν και αντλούν τη δύναμη εκ του νόμου".

"Συνεχίζουμε στις επάλξεις μας και ο καθείς εφ ώ ετάχθη", συμπλήρωσε ο κ. Μουζακίτης.

Την ίδια ώρα, από το υπουργείο Οικονομικών αναφέρεται ότι δεν υπάρχει θέμα τροπολογίας που πρέπει να αποσυρθεί για τους δυο εισαγγελείς αλλά για πρόταση για σχέδιο άρθρου που θα έμπαινε σε μελλοντική τροπολογία.

Δεν υπάρχουν σχόλια: