Τετάρτη 30 Νοεμβρίου 2011

Είμαστε μια πολύ ωραία ευρωπαϊκή ατμόσφαιρα

Από τον Κώστα Μπετεινάκη

Είναι ένας τρελός-τρελός κόσμος. Αυτό είναι πασιφανές. Μόνο που οι εκμεταλλευτές, διαβαίνουν αβρόχοις ποσί τον Ρουβίκωνα, εκτός αν υπάρχει κάποιος σοβαρός λόγος, και πετάνε μια καμαριέρα, αλα Στρος Καν. Και άμεσος στόχος είναι η επιστροφή στην φεουδαρχία.

Έχω αρχίσει να έχω αμφιβολίες αν τελικά θα την βγάλει καθαρή ο Παπαδήμος, όχι από τις διαφωνίες που έχουν προκύψει από το ποικιλόμορφο -οπωσδήποτε όμως ευέλικτο- 50μελές υπουργικό του συμβούλιο, αλλά επειδή έκανε δήλωση υπέρ του ο επίτιμος της ΝΔ.
Στην Ισπανία, τη χώρα που πρωτοστάτησε με την λαϊκή εξέγερση της πλατείας, τελικά ο τοπικός Σαμαράς νίκησε στις εκλογές, με ασαφές οικονομικό πρόγραμμα.


Κάποτε μιλούσαμε για τον πόλεμο ΗΠΑ vs Ευρώπης, δολαρίου vs ευρώ, αλλά τώρα έχουμε να κάνουμε με πραγματικό πόλεμο των πανίσχυρων πλέον αμερικανικών τραπεζών - των Rothschild και Σια - εναντίον της Ευρώπης.
Στις 25 Νοεμβρίου, δύο ημέρες αφού η Γερμανία δεν μπόρεσε να πουλήσει 35% των δεκαετών ομολόγων της, ο υπουργός Οικονομικών της Wolfgang Schaeuble είπε πως η χώρα τους μπορεί να υπαναχωρήσει από την απαίτησή της όπως οι ιδιωτικές τράπεζες που έχουν στα χέρια τους το χρέος της Ελλάδας, Ιταλία και Ισπανίας, θα πρέπει να αποδεχτούν μέρος της χασούρας διαγράφοντας μέρος του χρέους αυτού.

Οι ευρωπαϊκές ιδιωτικές τράπεζες θέλουν να αποφύγουν τις απώλειες, εξαναγκάζοντας τις κυβερνήσεις της Ελλάδας, Ισπανίας και Ιταλίας να επιβάλουν αυστηρά μέτρα λιτότητας στους λαούς τους –για το καλό των ομολόγων που κατέχουν- ή να πεισθεί η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα να τυπώσει πληθωριστικά ευρώ για να αγοράσει τα ομόλογα από τις ιδιωτικές τράπεζες.
Η αδυναμία της Γερμανίας να πουλήσει ομόλογα ήταν αναμφισβήτητα ενορχηστρωμένη από το αμερικανικό Θησαυροφυλάκιο, και τις ιδιωτικές τράπεζες. Το σκεπτικό αυτό ( περιγράφει ο Paul Craig Roberts σε άρθρο του στο "Information Clearing House"). Και το σκεπτικό του:

Η Goldman Sachs και άλλες αμερικανικές τράπεζες έχουν εγγυηθεί κάπου ένα τρις δολάρια από το χρέος στις ευρωπαϊκές τράπεζες πουλώντας swaps και ασφάλειες τα οποία ωστόσο δεν μετέτρεψαν σε καταθέσεις, αλλά τα χάρισαν μπόνους των στελεχών τους. Έτσι δικαιολογείται και η καταστροφή του αμερικανικού ασφαλιστικού γίγαντα AIG και τα τεράστια κέρδη που αποκόμισε η Goldman Sachs’.
Το πρόβλημα με την Ευρώπη, είναι η έλλειψη ισχυρής ηγεσίας στην Γερμανία. Κάτι που αποφεύγεται συστηματικά λόγω του εφιάλτη από τις πληγές που έχει αφήσει πίσω του ο Β’ παγκόσμιος πόλεμος.
Χωρίς ισχυρή ηγεσία όμως, για την Ευρώπη αποφασίζουν οι ιδιωτικές ευρωπαϊκές τράπεζες και η Goldman Sachs’.
Νέος πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας είναι ο Mario Draghi (αντιπρόεδρος και μέλος της εκτελεστικής επιτροπής της Goldman Sachs’.


Draghi was also Italian Executive Director of the World Bank, Governor of the Bank of Italy, a member of the governing council of the European Central Bank, a member of the board of directors of the Bank for International Settlements, and a member of the boards of governors of the International Bank for Reconstruction and Development and the Asian Development Bank, and Chairman of the Financial Stability Board. 

Φανερό είναι λοιπόν, πως ο Ντράγκι θα προστατέψει το «δίκηο» των τραπεζιτών.
Πρωθυπουργός της Ιταλίας, ορίστηκε ο Μάριο Μόντι, μέλος του Goldman Sachs Board of International Advisers και πρόεδρος του ευρωπαϊκού κλάδου της Τριμερούς Επιτροπής (Trilateral Commision). Του αμερικανικού οργανισμού που έχει ως στόχο την προώθηση της αμερικανικής ηγεμονίας στον κόσμο. 

Ο Μόντι, είναι επίσης μέλος της Λέσχης Μπίλντερμπεργκ. Όπως ένας μη εκλεγμένος τραπεζίτης ορίστηκε πρωθυπουργός στην Ιταλία, έτσι και ένας μη εκλεγμένος τραπεζίτης ορίστηκε πρωθυπουργός στην Ελλάδα. Ο Λουκάς Παπαδήμος ήταν πρόεδρος της Τράπεζας της Ελλάδας και διετέλεσε αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας. Μέλος της αμερικανικής Τριμερούς επιτροπής κι αυτός. Προφανές είναι ότι σχεδιάζουν να προωθήσουν την λύση των τραπεζιτών…

Ο Ζακ Ντελόρ, από τα ιδρυτικά στελέχη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, είχε υποσχεθεί στο συνέδριο των βρετανικών Εργατικών Συνδικάτων το 1988, ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα υποχρεώσει τις ευρωπαϊκές κυβερνήσεις να υιοθετήσουν φιλεργατική νομοθεσία. Η ελεγχόμενη σήμερα από τους τραπεζίτες Ευρωπαϊκή Επιτροπή εφαρμόζει πλήρως αντεργατική πολιτική και περιορισμό του συνδικαλιστικού κινήματος.


Nigel Farage: Unelected Puppets


http://www.informationclearinghouse.info/article29824.htm


Άγριο σφυροκόπημα από τον βρετανό ευρωβουλευτή Nigel Farage, ηγέτη του κόμματος Ανεξαρτησίας, δέχτηκαν οι γραφειοκράτες της ΕΕ. Σε δηλώσεις του στο δελτίο ειδήσεων του FOX News ο Φάρατζ, είπε ότι «οι άνθρωποι που παίρνουν τις αποφάσεις στην Ευρωπαϊκή Ένωση, δεν έχουν εκλεγεί. Κι αυτό είναι απόλυτα αντιδημοκρατικό. Και όσο περνά ο καιρός καταλαβαίνουν ότι αυτή η υπόθεση είναι απαράδεκτη. Έχω απόλυτο δίκηο γι’ αυτό επειδή από την πρώτη στιγμή η ΕΕ οικοδομήθηκε με λάθος υλικά. Υπολογίζει μάλιστα ότι πολύ σύντομα ο πυρήνας της ΕΕ θα περιοριστεί στην Γερμανία, Γαλλία, Βρετανία, Ιταλία και Ισπανία. Με ένα νόμισμα υποτιμημένο 70%, λόγω της κρίσης, Ελλάδα και Γερμανία δεν μπορούν να συνυπάρχουν στο ίδιο νομισματικό σύστημα».

Ο Φάρατζ υποστήριξε ότι «μόλις ο Παπανδρέου τόλμησε να πει πως θα καλέσει τον ελληνικό λαό να ψηφίσει σε δημοψήφισμα αν επιθυμεί να παραμείνει στην Ευρωζώνη, το ιερατείο στις Βρυξέλες τον αντικατέστησε με κάποιον μη εκλεγμένο της απόλυτης αρεσκείας τους. Και στην Ιταλία, που η δυσαρέσκεια του κόσμου υποχρέωσε τον Μπερλουσκόνι να παραιτηθεί, αντικαταστάθηκε στην πρωθυπουργία από μη εκλεγμένο τεχνοκράτη που σχημάτισε ολόκληρη την κυβέρνησή του από μη εκλεγμένους τεχνοκράτες.

Έχουμε μια Ευρώπη που ελέγχεται απόλυτα από τη Γερμανία και προκειμένου να διασωθεί η Ευρωζώνη θυσιάζουμε την Δημοκρατία. Αυτό είναι κάτι που θα πρέπει να ανησυχεί όλους μας».


Καθώς η ιταλική κυβέρνηση δυσκολεύεται να δανειστεί και η ισπανική σκέφτεται να καταφύγει σε ελεγχόμενη χρεοκοπία, οι Βρετανοί βουλευτές ενημερώνονται πως - κάτι που ήταν εντελώς παράλογο να το σκεφτείς- το ευρώ υπάρχει ενδεχόμενο να καταρρεύσει.
Προετοιμαστείτε για ταραχές μόλις καταρρεύσει το Ευρώ, προειδοποιεί τις βρετανικές πρεσβείες στην Ευρωζώνη, το βρετανικό Φόρειν Όφις και δίνει οδηγίες για τους τρόπου με τους οποίους θα πρέπει να βοηθήσουν τους Βρετανούς πολίτες στις περιοχές αυτές όπου θα καταρρεύσει το τραπεζικό σύστημα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: