Τετάρτη 30 Νοεμβρίου 2011

Αλ.Τσίπρας:

Η δανειακή σύμβαση δένει χειροπόδαρα τον λαό για δεκαετίες


Την απόλυτη αντίθεση του ΣΥΡΙΖΑ στην 'επικίνδυνη' πολιτική του Μνημονίου και της λιτότητας εξέφρασε ο Αλέξης Τσίπρας στη χθεσινή συνάντηση που είχε με τον πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο.
Η πρώτη συνάντηση αλλά και συζήτηση -μιας και ο κ. Παπαδήμος δεν έχει απαντήσει στις ερωτήσεις των πολιτικών αρχηγών στη Βουλή- των δύο ανδρών διήρκεσε περισσότερο από μιάμιση ώρα.


Ο πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ ανέπτυξε τις θέσεις της ριζοσπαστικής αριστεράς για τη δανειακή σύμβαση λέγοντας ότι δένει χειροπόδαρα τον ελληνικό λαό για τις επόμενες δεκαετίες, ειδικά λόγω της υπαγωγής του χρέους στο αγγλοσαξονικό δίκαιο, την ίδια στιγμή μάλιστα που η απόφαση της 26ης Οκτωβρίου βρίσκεται στον "αέρα".



Έτσι επανέλαβε το αίτημα για εκλογές καθώς η νέα κυβέρνηση είναι πλήρως απονομιμοποιημένη ενώ ο λόγος της συγκρότησής της, η απόφαση δηλαδή της τελευταίας Συνόδου Κορυφής, έχει ήδη γίνει παρελθόν.


Επιπλέον ο Αλ. Τσίπρας έθεσε την ανάγκη απόσυρσης του αντισυνταγματικού χαρατσιού ενώ ιδιαίτερη έμφαση έδωσε και στον κίνδυνο απαξίωσης που διατρέχουν τα ασφαλιστικά ταμεία από το επικείμενο κούρεμα. Όπως ενημέρωσε στις δηλώσεις του εξερχόμενος από το Μέγαρο Μαξίμου κάλεσε τον πρωθυπουργό "να ανακαλέσει άμεσα το αντισυνταγματικό, παράνομο και αντιλαϊκό χαράτσι της ΔΕΗ".


"Όταν το κύριο δίλημμα σήμερα στην Ευρώπη είναι αλλαγή πολιτικής, δηλαδή επανίδρυση της Ευρωζώνης ή διάλυση, η επιμονή της χώρας μας σε μια πολιτική που διαλύει την Ευρωζώνη είναι τουλάχιστον επικίνδυνη" σημείωσε και πρόσθεσε:


"Εξηγήσαμε στον κ. Παπαδήμο ότι διαφωνούμε με την επιλογή του Μνημονίου και της αυστηρής λιτότητας γιατί αυτή έχει αποδειχθεί πια ότι είναι αποτυχημένη και δεν οδηγεί μόνο την κοινωνία στον όλεθρο, αλλά και όλη την Ευρωζώνη στη διάλυση. Εκφράσαμε την ανησυχία μας για την εμμονή σε αυτήν την πολιτική, καθώς επίσης του θέσαμε ξανά ένα θέμα που έχει να κάνει με τη δημοκρατική νομιμοποίηση αυτών των κρίσιμων επιλογών, δηλαδή τη δημοκρατική νομιμοποίηση της συγκυβέρνησης και της Βουλής. Ένα θέμα δημοκρατίας και λαϊκής κυριαρχίας".


Ο Αλ. Τσίπρας, θέτοντας ζήτημα δημοκρατίας, αναφέρθηκε στη συμμετοχή του ΛΑΟΣ στην κυβέρνηση επισημαίνοντας ότι με αυτόν τον τρόπο απενεχοποιείται η ακροδεξιά και ανακύπτει κίνδυνος ενθάρρυνσης πρακτικών τρομοκράτησης της κοινωνίας.


"Πρέπει άμεσα να προχωρήσουμε με ομαλές διαδικασίες σε εκλογές προκειμένου τελικά ο ελληνικός λαός να αποφασίσει και για το μέλλον του και για τη ζωή του και για τον τόπο" κατέληξε στις δηλώσεις του.

Δεν υπάρχουν σχόλια: