Τρίτη 29 Νοεμβρίου 2011

ΟΟΣΑ: Ορκους πίστης στις μεταρρυθμίσεις!

Ανήσυχοι ωστόσο οι λύκοι από τις κοινωνικές αντιδράσεις!


Συνθήκες επιδείνωσης και εξάπλωσης της καπιταλιστικής κρίσης, καταγράφουν όλες οι εκθέσεις των διεθνών Οργανισμών της σύγχρονης αποικιοκρατίας,


με τον ΟΟΣΑ να διαπιστώνει τα «αυξημένα ρίσκα» και τις «αβεβαιότητες» που κυριαρχούν στην Ευρωζώνη, την «αδυναμία» της πολιτικής διαχείρισης να δώσει «επαρκείς απαντήσεις» στη βύθιση των οικονομικών της Ευρωζώνης σε «ύφεση» κατά τους προσεχείς μήνες.


Σε ό,τι αφορά την Ελλάδα η έκθεση του ΟΟΣΑ έχει συνταχθεί στην βάση παρωχημένων στοιχείων ξεκομμένων από την σημερινή πραγματικότητα, που πλέον έχει αποδειχτεί πολύ χειρότερη και από τις προβλέψεις τους.



Παρ’ όλ’ αυτά έρχονται με τη σειρά τους, να σφυρίξουν την μόνιμη επωδό της διεθνούς αγέλης των τραπεζιτικών λύκων.
«Συνέχιση των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων», (τα συνώνυμα της λαϊκής σφαγής) την πλήρη και πιστή εφαρμογή αντιλαϊκών προγραμμάτων «όπως αυτά έχουνι σχεδιαστεί».. Διαπίστωση που επίσης είναι πίσω από τις τρέχουσες εξελίξεις δεδομένου ότι η κατάστασή βαίνει επί τα χείρω.


Στις άμεσες προτεραιότητες της αντικοινωνικής κλιμάκωσης βάζουν τις «στοχευμένες παρεμβάσεις στην αγορά εργασίας» και την πλήρη «απελευθέρωση» για τα λεγόμενα «κλειστά επαγγέλματα».


Για την κρίση στην Ευρωζώνη η έκθεση του ΟΟΣΑ επισημαίνει: «Εχει περάσει σε νέα φάση και εξαπλώνεται πέρα από τις θεωρούμενες ευάλωτες χώρες» και ακόμη ότι οι «δημοσιονομικές αστοχίες δεν είναι η μόνη κινητήρια δύναμη στην εξάπλωση της κρίσης». Με αφετηρία τους καταγραφόμενους τριγμούς στην Ευρωζώνη, ομολογούν ότι «σε αντίθεση με αυτό που περιμέναμε νωρίτερα φέτος, η παγκόσμια οικονομία δεν την έχει γλιτώσει».


Για τον περιορισμό των εκδηλώσεων της καπιταλιστικής κρίσης, «συστήνουν» τις γνωστές ακόμη και σε μπακάληδες συνταγές.. Την μείωση των επιτοκίων από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, ταυτόχρονα με την ενίσχυση του προγράμματος κρατικών ομολόγων.
Ειδικά για την Ελλάδα, διαπιστώνουν ότι οι «οποιεσδήποτε νέες αποκλίσεις μπορεί να αυξήσουν τον κίνδυνο χρεοκοπίας». Εκδηλώνουν βεβαίως, βεβαίως και τους φόβους της εγχώριας αλητοελιτοκρατίας για τις «έντονες κοινωνικές αντιδράσεις» που «απειλούν την εφαρμογή του προγράμματος».


Η δυναμική της καπιταλιστικής κρίσης έχει ήδη ξεπεράσει τις προβλέψεις τους και για την επίσημη ανεργία, που την βλέπουν στο 18,3% για το 2012. Υπολογίζουν την κατρακύλα του ΑΕΠ στο 6,1% για το 2011 και στο 3% για το 2012. Εξαιρετικά ισχνούς ρυθμούς αύξησης (μόλις 0,5%) βλέπουν για το 2013.
Τέλος ως λύση στα αδιέξοδα του εγχώριου τραπεζικού κεφαλαίου συστήνουν συγχωνεύσεις και συνεργασίες με ξένες τράπεζες, έτσι ώστε να διασφαλιστεί η παροχή ρευστότητας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: