Τετάρτη 30 Νοεμβρίου 2011

Προκαταρτικές για τις κομματικές επιχορηγήσεις

Κάτι μου βρωμάει εδώ..


Άλλο και τούτο πάλι.. Καθώς είμαι φιλύποπτο άτομο δύσκολα ο εισαγγελέας θα με πείσει ότι λειτούργησε αυτοβούλως και όχι με φόντο την αριστερά..


Επειδή μπορεί να γράφεται και να λένε ότι θέλουν αλλά ό,τι συμβαίνει με τα κόμματα είναι μια πάγια τραπεζιτική πρακτική. Συμβόλαιο να υπογραφεί με το δημόσιο αν το προσκομίσεις στην τράπεζα θα λάβεις αφαιρουμένων των τόκων τα χρήματά σου προπληρωμένα.


Προς τι λοιπόν ο πόνος και ο σπαραγμός των προκαταρτικών εξετάσεων από τον οικονομικό εισαγγελέα προκειμένου να διερευνηθούν οι τδανειοδοτήσεις ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, με αφορμή δάνεια που φέρονται να λαμβάνουν τα κόμματα από τράπεζες, με εγγύηση τις μελλοντικές κρατικές επιχορηγήσεις;



Που διαπιστώνεται το αδίκημα και κατά ποίου θα ασκηθούν διώξεις; Των τραπεζών ή των κομματικών διευθυντών; Ειδικότερα πάντως ο εισαγγελέας θα ελέγξει εάν τα δάνεια είναι επισφαλή, παρόλο που δεν υπάρχουν πληροφορίες για το αν τα κόμματα θα εξακολουθούν στο μέλλον να λαμβάνουν τα ίδια ποσά, που λαμβάνουν ως τώρα ως κρατικές επιχορηγήσεις.


Η παρέμβαση του Οικονομικού Εισαγγελέα θα πραγματοποιηθεί. ύστερα από αίτημα του βουλευτή της Δημοκρατικής Συμμαχίας, Λευτέρη Αυγενάκη,
(αν δεν απατώμαι ο πατέρας της αρχηγού του ο γνωστός εφιάλτης δεν ήταν αυτός που καταγγέλθηκε δημόσια από τον Αλαφούζο ότι το 1989 επιχορηγήθηκε για το κόμμα δίχως ποτέ τα λεφτά να φτάσουν σε αυτό, ή κάνω λάθος)
που είχε παραθέσει στοιχεία για τη δανειοδότηση των παρατάξεων, χαρακτηρίζοντας την υπόθεση «σκάνδαλο».


Παράλληλα είχε επισημάνει στην Ολομέλεια της Βουλής ότι αυτό το φαινόμενο είναι ένας «πρωτοφανής υπερδανεισμός του ΠΑΣΟΚ, που ανήλθε στα 20 εκατ. ευρώ, και της ΝΔ, που ήταν 5,5 εκατ. ευρώ αντίστοιχα, τα χρέη των οποίων προκαλούν το δημόσιο αίσθημα».
Το δημόσιο αίσθημα προκαλείται πρωτίστως όταν θέτεις εσύ και το κόμμα σου την υπογραφή σου στα μνημόνια φαρδιά πλατειά.. Κατάλαβες;

Δεν υπάρχουν σχόλια: