Τετάρτη 30 Νοεμβρίου 2011

Χάπι εντ στο θρίλερ της έκτης δόσης

Καμιά έκπληξη.. Γνωστό το τέλος.. 
Πάντα κερδίζει ο τοκογλύφος..
 Το έργο το είχαμε δει ξανά.. Και θα το ξαναδούμε..


Ω, ναι.. Συνέβη κι ας μην το πιστέψετε.. Το Συμβούλιο των υπουργών Οικονομικών της ζώνης του ευρώ άναψε χθες το βράδυ το πράσινο φως για την εκταμίευση της 6ης δόσης των δανείων προς την Ελλάδα, ύψους 8 δισ. ευρώ. Ω, ναι !


Φυσικά και αναφερόμαστε στην δόση που κατά φωτοτυπία με τις προηγούμενες αποτέλεσε το αιτιατό του γνωστού ανήθικου από κάθε πλευρά εκβιασμού κατά του Ελληνικού λαού και που ρυμούλκησε την πλέον εμετική ακροδεξιά στην εξουσία.



Ο πρόεδρός του Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ ανέφερε κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου που έδωσε μετά το πέρας των εργασιών του Συμβουλίου ότι έχει λάβει τις επιστολές από τον Πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο και τους αρχηγούς των βασικών πολιτικών δυνάμεων της χώρας, τις οποίες χαρακτήρισε ικανοποιητικές.


Ω, ναι! Αυτό σημαίνει ότι το πρώτο δεκαπενθήμερο του Δεκεμβρίου θα εκταμιευθούν τα χρήματα της έκτης δόσης αφού προηγηθεί και η σχετική απόφαση από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο που θα συνεδριάσει την ερχόμενη Δευτέρα και επίσης σημαίνει ότι «λεφτά» θα υπάρχουν για να καταβληθούν οι συντάξεις το επικουρικό των οποίων ωστόσο η συγκυβέρνηση του Μαύρου Μετώπου έσφαξε μόλις χθες για να μείνει και κάτι στο ταμείο..


Ο πρόεδρος του Συμβουλίου κάλεσε επίσης την Ελλάδα να επιταχύνει τις διαβουλεύσεις της με τους ιδιώτες για την ολοκλήρωση του προγράμματος ανταλλαγής των ομολόγων εντός του Ιανουαρίου του 2012.


Κύκλοι του υπουργείου Οικονομικών διευκρίνιζαν ότι το Εurogroup αποφάσισε την εκταμίευση της έκτης δόσης αφού έλαβε υπόψη του τις επιστολές υποτέλειας που έστειλαν οι κ.κ. Παπανδρέου, Σαμαράς και Καρατζαφέρης, καθώς και την επιστολή του Πρωθυπουργού Λ. Παπαδήμου.


Προκειμένου να μην υπάρξει καμία αμφιβολία ως προς τις δεσμεύσεις που αναλαμβάνει η ελληνική κυβέρνηση και τα τρία κόμματα που τη στηρίζουν, ο πρόεδρος του Eurogroup Zαν-Κλοντ Γιούνκερ ανακοίνωσε ότι θα στείλει εκ μέρους του Eurogroup τη δική του απαντητική επιστολή, με την οποία από σήμερα σας διαβεβαιώνω ότι ο Ευρωπαίος εκπρόσωπος των τοκογλύφων θα επανορθώνει και θα αποσαφηνίζει σημεία τα οποία οι κουτοπόνηροι του Μαύρου Μετώπου άφησαν δόλια θολά.


Κάτι δηλαδή σαν ένα είδος μονόπλευρης και φυσικά αποφασιστικής ερμηνείας τους..

Δεν υπάρχουν σχόλια: