Δευτέρα 31 Οκτωβρίου 2011

Φενγκ Σούι, νευρική ανορεξία, χρηματιστήριο και Πολυτεχνείο (Σ. Κομίνης)

Επειδή εσχάτως κατακλύστηκα από ηλίθια μηνύματα που παραπέμπουν στο U-Tube, με "πολιτικές προβλέψεις" στις οποίες έχουν προβεί πολιτικά ξόανα του τύπου Καραγκιοζοκαρατζαφύρερ, αναδημοσιεύω ένα κείμενο 
-θεωρούμε ιστορικής σημασίας- που είχε δημοσιευθεί στο ΣΤΥΞ (ο κλύδωνας δεν υπήρχε τότε) στις 23/11/2006 από έναν εξαίρετο συνάδελφο..


"Βραστούς βραστούς Θα φάμε τους αστούς"


του Σπύρου Κομίνη


Πέθανε ο Μίλτον Φρίντμαν αντιπροχθές. Σε ηλικία 94 ετών. Πανευτυχής, δοξασμένος με Νόμπελ Οικονομίας. Ο πατέρας της περίφημης "Σχολής του Σικάγου". Ο θεωρητικός του "πειράματος της Χιλής".


Δηλαδή της κρεατομηχανής που έστησε η CIA με τον Πινοσέτ, στη Χιλή, με το αιματηρό στρατιωτικό πραξικόπημα της 11ης Σεπτεμβρίου του 1973 και τη δολοφονία του μοναδικού ως τότε δημοκρατικά εκλεγμένου προέδρου της, Σαλβατόρ Αλιέντε.



Τον Αύγουστο του ’73 , είχε αρθεί εδώ στην Ελλάδα ο στρατιωτικός νόμος. Ο πράκτορας της CIA που παρίστανε τον Έλληνα αξιωματικό, είχε αρπάξει την εξουσία με σχέδιο του ΝΑΤΟ, λίγο πριν από τον «πόλεμο των 6 ημερών στη Μέση Ανατολή», το 1967.


Η αμερικανική κυβέρνηση χρειαζόταν το αβύθιστο αεροπλανοφόρο που λέγεται Κύπρος, απαραίτητο για τον έλεγχο της περιοχής των πετρελαίων. Ο Παπαδόπουλος είχε μετά από 6 χρόνια δολοφονίες και βασανιστήρια, υποσχεθεί "εκλογές" δικής του επινόησης.


Εκτελούσε εντολές ενός ελληνοαμερικανού συναδέλφου του, του Γκας Αβρακότος (Κώστας Αβράκωτος), που αργότερα έγινε εκπαιδευτής του Μπιν Λάντεν. Συνωμοτούσαν για τη δολοφονία, ή την ανατροπή του Μακαρίου στην Κύπρο.
Αλλά δεν τα κατάφεραν.


Τον Οκτώβριο του 1973, έγινε ο «πόλεμος του Γιόμ Κιπούρ» στη Μέση Ανατολή. Τότε η αμερικανική κυβέρνηση ζήτησε από τις ευρωπαϊκές χώρες να της επιτρέψουν να χρησιμοποιήσει τις βάσεις του ΝΑΤΟ, για να φύγουν αεροπλάνα, όπλα και βοήθεια για το Ισραήλ.


Αυτό δεν το δέχτηκε καμιά ευρωπαϊκή χώρα, παρά μόνο η αμερικανική Ολλανδία. Όποια χώρα το δεχόταν, θα της έκοβαν οι αραβικές κυβερνήσεις το πετρέλαιο. Ο Παπαδόπουλος τιμωρήθηκε, είτε γιατί δεν ανέτρεψε το Μακάριο, είτε και για τα δυο.


Ανετράπη από έναν άλλον πράκτορα, τον ταξίαρχο Ιωαννίδη. Εξ ου και τα συνθήματα "Φόλα στο σκύλο της ΕΣΑ» και «ΝΑΤΟ - CIA – Προδοσία». Ο Ιωαννίδης ήταν ο αρχηγός της στρατιωτικής αστυνομίας, ο Φρίντμαν των βασανιστηρίων. Αλλά ήταν και κάτι άλλο. Αρχηγός της "Προβειάς" (επιχείρηση Stay behind). Χάρισε τη μισή Κύπρο.


Το "πείραμα" των μαθητών του Φρίντμαν στη Χιλή, θεωρηθηκε ότι πέτυχε. Επαναλήφθηκε, με την προώθηση της Θάτσερ στην πρωθυπουργία το 1979, στην Βρετανία. Ύστερα η πολιτική αυτή κονσέρβα, εφαρμόστηκε με τον Ρήγκαν από το 1981 στις ΗΠΑ.
Και από κει σε ολόκληρο τον "πολιτισμένο κόσμο".


Κανείς δεν θα κατηγορήσει τον Φρίντμαν για πραξικοπήματα. Επιστήμονας ήταν. Κανείς δεν θα τον δικάσει για τα εκατομμύρια νεκρούς του τριτου κόσμου από την πείνα. Ούτε για την εξαθλίωση του ενός τρίτου στις "προηγμένες κοινωνίες". Ούτε για τα μοντέλα του Άουσβιτς που παρελαύνουν στις πασαρέλες των πλουσίων χωρών.
Τη μάστιγα της νευρικής ανορεξίας στα κορίτσια.
Τον αλκοολισμό, τα ναρκωτικά, τις δεκάδες διαταραχές συμπεριφοράς, την εγκληματικότητα που προκαλεί η ασυδοσία της διαφήμισης και η τρέλα του ανταγωνισμού.
Κανείς φυσικά δε θα τον συνδέσει με τους απελπισμένους ανθρώπους που φωνάζουν σήμερα στην ελληνική τηλεόραση: "Θέλω να μαζεύω σκουπίδια για να ζήσω".


Είναι ο γίγαντας της διανόησης, ο γιος των φτωχών προσφύγων από την Τσεχοσλοβακία, που κατάφερε να γίνει ο γκουρού της "ελεύθερης οικονομίας", στη "χώρα των ίσων ευκαιριών" και απεκτησε οπαδούς σ’ ολόκληρο τον κόσμο. Εδώ έχουμε το Στέφανο Μάνο και τον Ανδρέα Ανδριανόπουλο, που τους ψήφισαν χωρίς να το ξέρουν ένα εκατομμύριο δημοκράτες, με την γνωστή εξουσιοδότηση στον αρχηγό του ΠΑΣΟΚ.


Ακατανόητα συνθήματα


Τον Νοέμβριο του 1973, τα παιδιά δεν είχαν "πλέϊ στέϊσον" να παίξουν, ούτε κινητά για να αλληλοφωτογραφίζονται και δεν σκαμπάζανε από ρούχα και αξεσουάρ. Γενικά το ντύσιμο δεν έπαιζε ιδιαίτερο ρόλο και όλες οι κοινωνικές τάξεις, μπορούσαν να περάσουν από όλα σχεδόν τα στέκια της Αθήνας,
χωρίς διαβατήριο ή φέϊς κοντρόλ.
Σε σταματάγανε όμως στο δρόμο για εξακρίβωση αν είχες μακριά μαλλιά και μούσια. Ο Γιώργος ο Βερνίκος μπορούσε να βρεθεί δίπλα σε φτωχόπαιδα, χωρίς να φωνάζουν τα ρούχα του "γιατί άραγε είμαι τόσο πλούσιος".


Τώρα σε σταματάνε αν φαίνεσαι φτωχός, άρα μετανάστης.
Τα περιοδικά δεν γράφανε τότε αφιερώματα στη μαλακία ή εξομολογήσεις σαδομαζό, ούτε πιέζανε με φοβερά έξυπνα κείμενα τους άντρες,
να αγοράσουν καλλυντικά.


Επίσης δεν είχε εφευρεθεί το AIDS. Τα νέα παιδιά πεθαίνανε από πλήξη χωρίς Μικρούτσικους, ελληνοτουρκικά ριάλιτι και ηλεκτρονικά παιχνίδια για να σκοτώνουν Άραβες,
με αποτέλεσμα να έχουν υγιείς σεξουαλικές σχέσεις. Πράγμα με το οποίο έχει τώρα πρόβλημα το 50% των Ελλήνων, λένε οι έρευνες.


Για την ακρίβεια από τον Φεβρουάριο του 1973, οι φοιτητές κατέλαβαν τη Νομική Σχολή της Αθήνας, φωνάζοντας συνθήματα ακατανόητα για επιστήμονες σαν τον Φριντμαν και τη σχολή του.


Τι ακριβώς ήθελαν εκείνα τα παιδιά που καταλάβανε εκείνο το Νοέμβριο το Πολυτεχνείο, παραμένει ένα μυστήριο. Ήταν οπαδοί του Φενγκ Σούι και θέλανε να πανηγυρίσουν την αρμονία του Σύμπαντος;
Ήτανε αντικαπνιστές και φεμινίστριες, ή μήπως ήτανε τεχνοκράτες εκσυγχρονιστές με ομοφυλοφιλικές τάσεις;
Ήθελαν να γνωρίσουν το σώμα τους ή να σώσουν το περιβάλλον;
Ήθελαν πολιτικά κόμματα ή ουσιαστικά απέρριπταν τα κόμματα, διότι όλα αυτά τα παιδιά μαζί, αποτελούσαν μια μη κυβερνητική οργάνωση;
Μήπως τελικά με την βοήθεια της κ. Δρούζα ή του κ. Λιακόπουλου, θα πρέπει να αντιληφθούμε ότι δεν ήταν τα παιδιά που κλείστηκαν στο Πολυτεχνείο, αλλά εξωγήινοι που είχαν μπει μέσα τους;


Αυτό δε θα το μάθουμε ποτέ από τα μέσα δημοσιότητας που είναι μουλάδες του Φρίντμαν, του μεγάλου πνευματικού ηγέτη των μουτζαχεντίν της αγοράς. Αλλά το φάκελο της προδοσίας της Κύπρου και το φάκελο του Πολυτεχνείου, δηλαδή της σφαγής των άοπλων φοιτητών,
δεν τον ανοίγει κανείς. Κάνει τζιζ ακόμη και σήμερα.


Άλλωστε και τα κόμματα διαφωνούν μεταξύ τους. Ο κ. Μητσοτάκης π.χ. έλεγε ότι με την αποκατάσταση της δημοκρατίας και τη μεταπολίτευση, τα αιτήματα του Πολυτεχνείου εκπληρώθηκαν.


Το ΠΑΣΟΚ δεν ξέρουμε τι ακριβώς πιστεύει, διότι προσαρμόζει κάθε φορά τα αιτήματα αυτά, στην επικαιρότητα.
Ο Συνασπισμός και οι πολιτικοί του πρόγονοι, επίσης.
Αν δεν υπήρχε ΚΚΕ, η πορεία στην αμερικάνικη πρεσβεία θα είχε καταργηθεί προ πολλού.


Το ΚΚΕ είναι το μόνο που θυμάται το ΝΑΤΟ και τους Αμερικανούς. Αλλά ξεχνάει ότι η χούντα πολεμήθηκε από τις ευρωπαϊκές χώρες και εξισώνει την Ευρωπαϊκή Ένωση με την αυτοκρατορία.
Οι άλλοι, οι εκτός κομμάτων, είναι πολύ πιο "προχώ" από τα κόμματα.


"Βραστούς βραστούς θα φάμε τους αστούς" φώναζαν το 1986 κιόλας, οι άγνωστοι που αφόπλισαν και τραυμάτισαν 4 αστυνομικούς, που ανακάλυψαν ανακατεμένους με τους διαδηλωτές στην πορεία.


Χιλιάδες χούντες


Τώρα αν υποθέσουμε ότι είμαστε ανθρωποφάγοι και ότι μας αρέσουν οι αστοί και μάλιστα βραστοί, με ποια ακριβώς όπλα θα νικήσουμε τις πυρηνικές κεφαλές των αστών;
Με ποιά θεωρία θα απαντήσουμε στον Φρίντμαν και τη σχολή του; Κάτω το κράτος; Μα και ο Φρίντμαν αυτό έλεγε.
Ήθελε μάλιστα την κυβέρνηση μικρή και ανίσχυρη. Ήθελε να επιτραπούν τα ναρκωτικά, να πάψει το κράτος να δίνει άδειες στους γιατρούς, διπλώματα στους οδηγούς κλπ. Η Θάτσερ, στη Βρετανία, αρνήθηκε με λύσσα στη βουλή να απαγορεύσει ακόμα και την παιδική πορνογραφία, πιστή στο θρησκευτικό δόγμα του Φρίντμαν.
Που ήταν απλό.


Η Αγορά πρέπει να αφήνεται να λειτουργήσει ελεύθερα χωρίς απαγορεύσεις και περιορισμούς. Χωρίς σύνορα. Οι κυβερνήσεις, ένα πράγμα μόνο επιτρέπεται να κάνουν. Να ρυθμίζουν την κυκλοφορία του χρήματος. Διότι μόνο όταν υπάρχει οικονομική ελευθερία μπορεί να υπάρχει και πολιτική ελευθερία. Γι αυτό διάλεξε τη Χιλή του Πινοσέτ για πειραματόζωο; Αυτό δεν σκέφτηκε να το ρωτήσει κανείς...


O Ευαγγελάτος, αποκαλύπτει συνεχώς τις κομπίνες των εταιριών, χωρίς να λέει ονόματα. Οι διαφημίσεις που δείχνουν τη γκόμενα να φτάνει σε οργασμό με μια κουταλιά γιαούρτι, δεν δείχνουν αίματα στη γλώσσα της απ’ τα σπασμένα γυαλιά. Και φυσικά οι εταιρίες που σου πουλάνε τα κινητά, δε σε ειδοποίησαν ότι παρακολουθείσαι άνετα μ’ αυτά.


Ούτε τα σούπερ μάρκετ διαφημίζουν τους τρόπους που σε κλέβουν. Ούτε οι τράπεζες. Αν σου πηδήξουνε την κόρη ή το γιο, στο σχολείο, μην τρελλαθείς, η ελευθερία της αγοράς αυτά έχει.


’Ενας είναι ο νόμος. Ο άγριος ανταγωνισμός. Ο γενικευμένος πόλεμος. Είχες ξαναδεί αστυνομικούς να δέρνονται μεταξύ τους; Η εθνική χούντα αντικαταστάθηκε από μια παγκόσμια.
Που διοικει απ’ ευθείας χιλιάδες μικρομεσαίες και μεγάλες χούντες. Τις εταιρίες. Ο χαφιεδισμός, τα βασανιστήρια και οι βιασμοί που γίνονται εκεί μέσα, δε βγαίνουν παραέξω. Η "ελευθερία της αγοράς" επιβάλλει πλήρη μυστικότητα και αποσιώπηση των εγκλημάτων της εταιρίας.




Γι αυτό θυσιάστηκαν τα παιδιά του Πολυτεχνείου.


Για να μπορούμε εμείς ελεύθερα να παίζουμε στο χρηματιστήριο, να κάνουμε γυμνές φωτογραφήσεις, να παντρευόμαστε το ίδιο φύλο, να τηλεφωνούμε 090 σε μέντιουμ, να γίνουμε ξεφτέρια στην αστρολογία και γενικά να αποφεύγουμε τα λιπαρά με τη σωστή δίαιτα και τις ρυτίδες με τα σωστά καλλυντικά, ως άνεργοι. Κι αν τελικά τυχερέ βρεις δουλειά και κρεμαστείς για την εταιρία, σιγά μη βρούνε τον ένοχο...

Δεν υπάρχουν σχόλια: