Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου 2011

Στα δύο κόβει ο Lover-δος την ζωή των εξαρτημένων απο τις ουσίες ασθενών

Το μνημονιακό τσόλι δεν τους επιτρέπει να φιλιώσουν με τον ίσκιο τους


Στα φθηνά υποκατάστατα παραπέμπει το υπουργείο Υγείας την απεξάρτηση των ασθενών από τις παραισθητικές ουσίες. 

Πίσω από την κίνησή του αυτή κρύβεται η αφαίρεση κονδυλίων από τα στεγνά καθώς ονομάζονται προγράμματα επιβάλλοντας στις διοικήσεις των ΟΚΑΝΑ, ΚΕΘΕΑ, ΕΟΦ, ΙΦΕΤ, ΕΠΙΨΥ, ΚΕΕΛΠΝΟ να εφαρμόσουν άμεσα την εργασιακή εφεδρεία!

Σε συνέντευξη τύπου που διοργάνωσε το Σάββατο το ΚΕΘΕΑ κατατέθηκε η αγωνία των διοικούντων για την στα δύο τομή των επιχορηγήσεων σε όλα τα κέντρα (από 23 στα 11 εκ. ευρώ) διαιρώντας κατ’ ουσία στα δύο τον αριθμό των ασθενών που ελπίζουν στην αποθεραπεία τους για να φιλιώσουν με τον ίσκιο τους.


Συνεπώς, σημαντικό διακυβευμα για τις κοινότητες το αμέσως επόμενο διάστημα είναι η σύνδεση τους με την υπόλοιπη κοινωνία. 
Στόχος: να βρεθούν συνταγές ώστε να ευαισθητοποιηθούν αυτοί που βρίσκονται «έξω από το χορό», να εξερευνηθούν τρόποι ώστε να κοινοποιηθούν τα θετικά αποτελέσματα προκειμένου να καταστεί σαφής η αναγκαιότητα να συνεχίσουν να υφίστανται τα προγράμματα. 

Αρμόζει το ζήτημα της απεξάρτησης να αφορά τους πάντες κι όχι μόνο τους παθόντες.

Υπηρετώντας αυτόν το σκοπό (τη μαζική απεύθυνση δηλαδή) το ΚΕΘΕΑ κάλεσε σήμερα, Δευτέρα, τους πολίτες έξω από το υπουργείο Υγείας, να «ενώσουν τη φωνή τους στην "κραυγή" αγωνίας για το μέλλον της απεξάρτησης και της ανθρωπιάς».

Δεν υπάρχουν σχόλια: