Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου 2011

Καταπτυστη εγκύκλιος για την συνδικαλιστική δράση στα σχολεία

Μπορούν οι ΜΚΟ και οι Επιχειρήσεις αλλά όχι τα κόμματα!


Προέκταση της εφιαλτικής της πραγματικότητας είναι για την σπουδάζουζα νεολαία είναι η απόφαση ενός ακόμη καθεστωτικού δουλικού,
του διευθυντή της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Δημητρακόπουλου Ηλία ο οποίος ανασύροντας νόμο του 1985 απαγόρευσε την συνδικαλιστική και πολιτική δράση στα σχολεία.


«Απαγορεύεται κάθε ομιλία πολιτικού περιεχομένου προς τους μαθητές ή εκπαιδευτικούς μέσα στο χώρο των σχολείων από εκπροσώπους κομμάτων, φορείς συλλογικών οργάνων ή άλλα πρόσωπα». Αντίστοιχου περιεχομένου εγκύκλιος υφίσταται και από το 2009 επί κυβερνήσεων ΝΔ και καταγγέλλεται από την ΟΛΜΕ η οποία την χαρακτηρίζει κατάπτυστη..


Ο Διευθυντής Εκπαίδευσης τονίζεται στην ανακοίνωσή της,
ευθυγραμμίστηκε πλήρως με την κυβερνητική πολιτική και την Υπουργό Παιδείας, που πρόσφατα δήλωσε πως
«τα κόμματα δεν έχουν θέση στα πανεπιστήμια»,

ενώ με το νέο νόμο-πλαίσιο χτυπιέται η λειτουργία των φοιτητικών παρατάξεων μέσα στα Πανεπιστήμια.


Είναι συνέχεια της αντιδραστικής λογικής, που λέει: «έξω τα κόμματα από τα σχολεία, έξω τα κόμματα από τα συνδικάτα».


Την ίδια ώρα, στα σχολεία και τα Πανεπιστήμια μπορούν να μπαίνουν οι επιχειρήσεις και οι χορηγοί, οι Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις, τα διάφορα ευρωπαϊκά προγράμματα, η πολιτική της κυβέρνησης και της Ευρωπαϊκής Ένωσης.


Η πολιτική και συνδικαλιστική δράση καταλήγει η ανακοίνωση δεν μπαίνουν στο γύψο. Έχουν κερδηθεί με αιματηρούς αγώνες. Αποδεικνύεται ότι αυταρχισμός και καταστολή πάνε μαζί με την αντιλαϊκή πολιτική.

Δεν υπάρχουν σχόλια: