Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου 2011

Σε πλήρη σύγχυση η κυβέρνηση με την εφεδρεία.

Τρομοκρατήθηκαν από τις λαϊκές αντιδράσεις..


Σε νευρική κρίση βρίσκεται τις τελευταίες ώρες ο εσμός των καθεστωτικών λυκόρνιων , καθώς οι δεσμεύσεις που έχουν αναλάβει στην βάση του Μεσοπρόθεσμου και σε συνδυασμό με τις αφόρητες πιέσεις που ασκεί η τρόικα, 
για την εκταμίευση της 6ης δόσης,
την οδηγούν σε εσπευσμένες εξαγγελίες, οι οποίες στη συνέχεια αναιρούνται ιλαροτραγικά.


Αυτό συνέβη χθες με τις συνεχείς υπαναχωρήσεις στο θέμα των αποδείξεων για τη φορολογία εισοδήματος,
ενώ το βράδυ αποσύρθηκε από την ημερήσια διάταξη του σημερινού Υπουργικού Συμβουλίου το θέμα της εργασιακής εφεδρείας,
μετά τις έντονες διαφωνίες που σημειώθηκαν χθες το βράδυ στη σύσκεψη υπό τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Βενιζελομπακατσέλο.


Πληροφορίες αναφέρουν ότι στη διάρκεια της σύσκεψης αναφέρθηκε από υπουργούς ότι υπάρχουν αξεπέραστα συνταγματικά προβλήματα,
(το γνώριζαν αλλά πίστευαν πως εντός της γενικής σύγχυσης θα περνούσε)

ειδικά για την εφαρμογή του μέτρου στον στενό δημόσιο τομέα, καθώς προσκρούει στις διατάξεις περί μονιμότητας των δημοσίων υπαλλήλων,
ενώ από ανώτερα στελέχη του υπουργείου Μεταφορών γίνεται πλέον λόγος για σενάρια «εφεδροποίησης» μόνο του 3% του προσωπικού των συγκοινωνιών - και όχι του 10%, όπως είχε δεσμευθεί η κυβέρνηση. 
Σας βεβαιώ εγώ από εδώ ότι θα προχωρήσουν στην σαλαμοποίηση της εφεδρείας προκειμένου να τους ζαχαρώσουν το χάπι..

Αυτό που έγινε γνωστό, είναι πως ο Βενιζελομπακατσέλος ζήτησε προθεσμία για να επαναδιαπραγματευθεί με την τρόικα, -έφτασε χθες το βράδυ στην Αθήνα-, το θέμα της επέκτασης της εργασιακής εφεδρείας και στον στενό δημόσιο τομέα.


Η διαπραγμάτευση αυτή ενδέχεται να γίνει ακόμη και σήμερα, στη διάρκεια της συνάντησης που θα έχει ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης με τους εκπροσώπους των δανειστών της χώρας. Αν η διαπραγμάτευση ολοκληρωθεί, το θέμα θα έρθει προς συζήτηση στο επόμενο Υπουργικό Συμβούλιο που θα συγκληθεί πιθανότατα την προσεχή Κυριακή ή τη Δευτέρα.


Στο μέτωπο των αποδείξεων, διευκρινίστηκε αρμοδίως ότι το μέτρο, που προκάλεσε σάλο αντιδράσεων ακόμη και από κυβερνητικούς βουλευτές, τελικά δεν θα ισχύει από εφέτος, όπως είχε ανακοινώσει ο υπουργός Οικονομικών, αλλά από το 2012. Το μέτρο απειλούσε να φορολογήσει αναδρομικά για τα εισοδήματα του 2011 όσους δεν θα δήλωναν αποδείξεις που να αντιστοιχούν στο 60% του εισοδήματός τους.


Τέλος σήμερα θα τεθεί προς συζήτηση το μισθολόγιο.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η κυβέρνηση θα περάσει (και το ενιαίο μισθολόγιο μαζί) σε πολυνομοσχέδιο το οποίο θα καταθέσει στη Βουλή την επόμενη εβδομάδα, ώστε να το έχει ψηφίσει ως τις 20 Οκτωβρίου. Στο πολυνομοσχέδιο δεν θα περιλαμβάνεται το νέο Εθνικό Φορολογικό Σύστημα, το οποίο θα κατατεθεί ως ξεχωριστό νομοσχέδιο στη Βουλή για να ψηφιστεί αμέσως μετά το πολυνομοσχέδιο.

Για το πρώτο δεκαήμερο του Νοεμβρίου προσανατολίζεται η κυβέρνηση να ψηφίσει τον προϋπολογισμό - το προσχέδιο θα συζητηθεί σε νέα συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου, το οποίο θα συγκληθεί την προσεχή Κυριακή ή τη Δευτέρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: