Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου 2011

Ο απόλυτος φορολογικός εφιάλτης

Από τον ΓΙΩΡΓΟ ΔΕΛΑΣΤΙΚ


Απίστευτα κυριολεκτικά είναι τα νέα μέτρα που ανακοίνωσε χθες ο υπουργός Οικονομικών, Ευάγγελος Βενιζέλος, εν είδει πανηγυρισμού για την επακολουθήσασα ομόθυμη και ενθουσιώδη έγκριση και από τους 154 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ του χαρατσιού που επέβαλε η κυβέρνηση Παπανδρέου στα ακίνητα με τον εκβιασμό ότι θα κόβει το ρεύμα σε όποιον δεν το πληρώσει. Ειδικά το μέτρο της υποχρέωσης των πολιτών να εμφανίζουν αποδείξεις ίσες με το? 50% ή 60% (!!!) των εισοδημάτων τους είναι κυριολεκτικά εξωφρενικό και πρωτοφανές. Δεν υπάρχει πουθενά αλλού στον κόσμο.


Πρόκειται φυσικά για πρόσχημα νέας, ακόμη πιο αδίστακτης καταλήστευσης και λεηλασίας των εισοδημάτων των Ελλήνων πολιτών κάθε κοινωνικού στρώματος, κυριολεκτικά ολόκληρου του ελληνικού λαού, από την κυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου.


Αντί να πουν π.χ. ότι επιβάλλουν συντελεστή φορολογίας εισοδήματος 50% ή 70% στους Ελληνες, τα μέλη της κυβέρνησης Παπανδρέου και η κοινοβουλευτική ομάδα του κυβερνώντος κόμματος εφευρίσκουν διαρκώς νέους φόρους που τους επιβάλλουν αρπακτικά και σωρευτικά στον ελληνικό πληθυσμό, όπως έκαναν οι Τούρκοι επί Τουρκοκρατίας - ό,τι χρειάζονταν το άρπαζαν από τους υπόδουλους υπηκόους τους.



Ακόμη και όποιος εθελοτυφλούσε για πολιτικούς λόγους αντιλαμβάνεται πλέον ότι η ουσία της ασκούμενης πολιτικής από την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, την ΕΕ και το ΔΝΤ συνίσταται στην "κινεζοποίηση" της Ελλάδας. Αποσκοπεί στην οικονομική εξαθλίωση των Ελλήνων, στη βίαιη πτώση των μισθών και των συντάξεων στο μισό ή και λιγότερο, προκειμένου η χώρα να καταστεί ελκυστική σε ξένους επενδυτές με αποικιακούς όρους. Να έρχεται επίσης εδώ ο σημερινός "μπατιροτουρίστας" Γερμανός συνταξιούχος και με ένα χιλιάρικο να περνάει έναν μήνα σαν πασάς, όπως τις δεκαετίες του 1960 ή του 1970.


Τα υπόλοιπα, περί δήθεν αποκατάστασης της ισορροπίας των δημοσιονομικών μεγεθών, είναι παραμύθια για κατανάλωση των αφελών. Είναι χαρακτηριστικό το γεγονός πως όσο αυξήθηκε το δημόσιο χρέος της Ελλάδας στα 35 ολόκληρα χρόνια που κύλησαν από τη μεταπολίτευση του 1974 ως το 2009, τόσο θα αυξηθεί στα? 3 (!!!) χρόνια της διακυβέρνησης Παπανδρέου υπό καθεστώς Μνημονίου, που υποτίθεται ότι μας επιβλήθηκε για να λύσει το πρόβλημα πρώτα πρώτα του χρέους!


Δεν πρόκειται ούτε για αστοχία ούτε για λάθος συνταγή. Η συνταγή είναι απολύτως σωστή, μόνο που έχει τον εντελώς αντίθετο στόχο από τον διακηρυσσόμενο: αποσκοπεί ακριβώς στη χρεοκοπία της Ελλάδας, στο πλαίσιο όμως όρων που επιβάλλουν οι Γερμανοί. Τόσο η πορεία προς τη χρεοκοπία όσο και αυτή καθαυτή η συντεταγμένη χρεοκοπία που θα επιβάλει το Βερολίνο αξιοποιούνται και θα αξιοποιηθούν από την κυβέρνηση Παπανδρέου για να επιταχυνθεί και να διευκολυνθεί η καταβαράθρωση των μισθών και των συντάξεων των Ελλήνων.


Με τέτοια γραμμή, μόνο αν ήθελε να αυτοκτονήσει πολιτικά ο πρωθυπουργός θα προχωρούσε στην προκήρυξη πρόωρων εκλογών μέσα σε αυτές τις συνθήκες. Η εκλογική συντριβή του ΠΑΣΟΚ σήμερα είναι απολύτως βέβαιη. Οσο κι αν μπορεί ο καθένας να ισχυριστεί βάσιμα ότι όσο περνάει ο καιρός και συνεχίζεται αυτή η πολιτική η ήττα του ΠΑΣΟΚ ενδέχεται να προσλάβει διαστάσεις διαλυτικής πανωλεθρίας και παράλληλα η ΝΔ να διεκδικήσει με αξιώσεις κοινοβουλευτική αυτοδυναμία, υπάρχει πάντα ο αντίλογος. Η ζωή είναι απρόβλεπτη.


Πολλά μπορούν να συμβούν και να αλλάξουν εκ βάθρων τους εκλογικούς συσχετισμούς και την εκλογική συμπεριφορά του πληθυσμού - ιδίως κάποια εθνική συμφορά, π.χ. με την Τουρκία, θεωρητικά μιλώντας.


Η ελπίδα (της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ στην προκειμένη περίπτωση) πάντα πεθαίνει τελευταία και πολύ λογικά από τη σκοπιά του ο Γ. Παπανδρέου επιθυμεί να εξαντλήσει πάση θυσία ολόκληρη την τετραετία για την οποία εξελέγη, ασχέτως αν κάνει τα εντελώς αντίθετα από όσα υποσχέθηκε.


ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Μάταιη αναζήτηση θυμάτων-κορόιδων


Ακρως αποκαλυπτικός και ειλικρινέστατος ήταν ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Θόδωρος Πάγκαλος, μιλώντας προ ημερών στον ραδιοσταθμό Αθήνα 9,84: "Σε συνθήκες κρίσης, βλέπω ως προοπτική τη λύση της συστράτευσης περισσότερων πολιτικών δυνάμεων... Εάν αυτό καταστεί δυνατόν με τη ΝΔ, εγώ θα το καλοδεχόμουν. Ναι στη συγκυβέρνηση!" δήλωσε, προσθέτοντας αμέσως: "Αλλά εκλογές για να έρθει κάποιος άλλος... όχι, δεν επιθυμώ και θα προτιμούσα να εξαντληθεί η τετραετία"! Σε απλά ελληνικά, ο Θ. Πάγκαλος λέει: Βεβαίως ναι στη συγκυβέρνηση, αν η ΝΔ πάσχει από τέτοιον πολιτικό κρετινισμό ώστε να θέλει να αναλάβει κι αυτή πολιτικές ευθύνες για την πολιτική της κυβέρνησης, αλλά φυσικά δεν είναι το ΠΑΣΟΚ τόσο ηλίθιο ώστε να της παραδώσει την εξουσία από μόνο του μέσω εκλογών!

Δεν υπάρχουν σχόλια: