Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2011

Εισέβαλαν στο υπουργείο Άμυνας απόστρατοι αξιωματικοί

Τους παρόπλισαν και τους υποσιτίζουν τα καθεστωτικά δουλικά


Εισβολή στο Υπουργείο Άμυνας πραγματοποίησαν περίπου 1.000 απόστρατοι, οι οποίοι και διαμαρτύρονται για τις περικοπές στις συντάξεις τους. Οι απόστρατοι έσπασαν μηχανήματα και κάμερες διαμαρτυρόμενοι για την άρνηση τόσο του υπουργού όσο και του υφυπουργού Άμυνας να τους δεχτεί.


«Τέτοιοι τραμπουκισμοί θα παταχθούν από όπου και προέρχονται με παράμεση εισαγγελέα» δήλωσε ο υπουργός Άμυνας Πάνος Μπεγλίτης από το βήμα της Βουλής. Ακόμη κάλεσε την ΝΔ να έρθει σε επαφή με τα στελέχη του υπουργείου Άμυνας και να δώσει εντολή να αποχωρήσουν αμέσως.


Χθες o Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Εθνικής Άμυνας της Νέας Δημοκρατίας, Βουλευτής Δράμας, κ. Μαργαρίτης Τζίμας και οι Αναπληρωτές υπεύθυνοι του Τομέα κ. Αλέξανδρος Δερμεντζόπουλος, Βουλευτής Έβρου, κ. Στέφανος Γκίκας και κ. Γεώργιος Καραμαλίκης, με αφορμή τις διευκρινιστικές δηλώσεις του Υπουργού Εθνικής Άμυνας στα ΜΜΕ, σχετικά με τις νέες περικοπές στις συντάξεις των αποστράτων, και ιδιαίτερα των κάτω των 55 ετών που υπόκεινται σε περικοπές κατά 40%, δήλωσαν:...



«Με τις δηλώσεις του ο αρμόδιος υπουργός, “κατηγοριοποιεί” και “διαχωρίζει”, με αντισυνταγματικό τρόπο, τους Έλληνες Απόστρατους Αξιωματικούς - προσδίδοντας μάλιστα στοιχεία ηλικιακού “ρατσισμού” - αφενός στους αποστρατευθέντες ευδόκιμα και αφετέρου στουςαποστρατευθέντες μετά από αίτηση αποστρατείας τους.


Μετά την επιβολή της επιπλέον Ειδικής Εισφοράς Αλληλεγγύης (ΛΑΦΚΑ) από 6-10% στους αποστράτους κάτω των 60 ετών, την απαγόρευση εργασίας τους στον ιδιωτικό τομέα, η ανάλγητη κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, συνεχίζει με ρεβανσιστικό τρόπο την τιμωρία των αποστράτων κάτω των 55 ετών, οι οποίοι αποστρατεύτηκαν μετά από αίτησή τους, με επιπλέον περικοπή της σύνταξής τους κατά 40% (για το ποσό άνω των 1.000 ευρώ)


Η απόφαση αυτή, εκτός των άλλων, περιέχει και οικονομικά παράδοξα, αφού για παράδειγμα, Αξιωματικός που αποστρατεύθηκε μετά από αίτησή του, με 32 ή 33 έτη υπηρεσίας και κατέβαλλε συνεπώς ασφαλιστικές εισφορές για 32 ή 33 έτη, τιμωρείται με περικοπή και δικαίωμα μικρότερης σύνταξης από συμμαθητή του Αξιωματικό που αποστρατεύθηκε “ευδόκιμα ή μη” με 30 έτη υπηρεσίας και ο οποίος κατέβαλλε σαφώς λιγότερες ασφαλιστικές εισφορές.


Οι Αξιωματικοί που αποστρατεύτηκαν μετά από αίτησή τους, άσκησαν ένα απολύτως νόμιμο και συνταγματικό δικαίωμα, η δε αποστρατεία τους αποφασίστηκε από τα Ανώτατα Συμβούλια των Γενικών Επιτελείων. Το νόμιμο και συνταγματικό αυτό δικαίωμα απεδέχθη και ενέκρινε τόσο η στρατιωτική, όσο και η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, καθώς και η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Οικονομικών.


Τώρα τα στελέχη αυτά που επί δεκαετίες υπηρέτησαν με σθένος και αυτοθυσία την Πατρίδα αλλά και οι οικογένειές τους, καταδικάζονται σε οικονομικό μαρασμό, φτώχεια και ανέχεια.


Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, αποκάλυψε το πραγματικό της πρόσωπο, αποκάλυψε την αχαριστία στον υπερθετικό βαθμό, αποκάλυψε ότι δεν αντιλαμβάνεται το λειτούργημα του Αξιωματικού, και δυστυχώς επιβεβαιώνει πανηγυρικά τις δηλώσεις του Αντιπροέδρου της κυβέρνησης ότι οι Έλληνες στρατιωτικοί είναι «το πλέον αντιπαραγωγικό τμήμα του Ελληνικού λαού». Μόνον σε τέτοιους «αντιπαραγωγικούς» αξίζει τέτοια αήθη συμπεριφορά.


Η Νέα Δημοκρατία καλεί την κυβέρνηση να μην προχωρήσει στον άδικο και ακατανόητο, “ρατσιστικό” διαχωρισμό των Ελλήνων απόστρατων Αξιωματικών και δεσμεύεται να αποκαταστήσει το κύρος των στελεχών των Ενόπλων μας Δυνάμεων».

Δεν υπάρχουν σχόλια: