Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου 2011

ΗΠΑ: Σχεδίαζε να ανατινάξει το Καπιτώλιο και το Πεντάγωνο

Δυστυχώς συνελήφθη...


Ένας 26χρονος αμερικανός πολίτης συνελήφθη από το FBI στη Βοστόνη με την κατηγορία ότι σχεδίαζε να ανατινάξει το Πεντάγωνο και το Καπιτώλιο στην Ουάσινγκτον χρησιμοποιώντας τηλεκατευθυνόμενα αεροπλάνα γεμάτα με εκρηκτικά.


Η αστυνομία φυλάει το σπίτι του 26χρονου που κατηγορείται για οργάνωση τρομοκρατικής επίθεσης εναντίον των ΗΠΑ Η αστυνομία φυλάει το σπίτι του 26χρονου που κατηγορείται για οργάνωση τρομοκρατικής επίθεσης εναντίον των ΗΠΑ Επίσης ο κατηγορούμενος, ο Ρεζουάν Φερντάους, σύμφωνα με το αμερικανικό υπουργείο Δικαιοσύνης, κατηγορείται για την απόπειρα παροχής υλικής βοήθειας στην Αλ Κάιντα με στόχο την επίθεση εναντίον αμερικανών στρατιωτών.


Ο 26χρονος απόφοιτος Φυσικής του πανεπιστημίου Northeastern, όπως αναφέρουν οι αμερικανικές αρχές σχεδίαζε ιερό πόλεμο (τζιχάντ) κατά των ΗΠΑ από το 2010. Ο Φερντάους συνελήφθη έπειτα από πολύμηνη επιχείρηση του FBI.



Στην πρώτη φάση της επιχείρησης, όπως έγινε γνωστό, μυστικοί πράκτορες παρουσιάστηκαν ως μέλη εγκληματικής ομάδας που αγόρασαν από το Φερντάους οκτώ κινητά τηλέφωνα πυροκροτητές εκρηκτικών μηχανισμών και στη συνέχεια ισχυρίστηκαν ότι αυτά χρησιμοποιήθηκαν από την Αλ Κάιντα για την πυροδότηση βομβών στην Μέση Ανατολή και μάλιστα τον έπεισαν ότι από τις εκρήξεις σκοτώθηκαν αμερικανοί στρατιώτες.


Έπειτα από αυτό ο Ρεζουάν Φενρτάους εξέφρασε την επιθυμία να οργανώσει μια επίθεση στο Πεντάγωνο και το Καπιτώλιο. Οι "συνεργάτες του", δηλαδή οι μυστικοί πράκτορες του FBI, τον προμήθευσαν με τηλεκατευθυνόμενα αεροσκάφη και εκρηκτική ύλη C-4 και τον συνέλαβαν αμέσως μόλις αυτός τα τοποθέτησε στον ειδικό αποθηκευτικό χώρο που είχε.


Εάν καταδικαστεί ο 26χρονος αντιμετωπίζει ποινή 15ετούς φυλάκισης για την κατηγορία παροχής υλικής υποστήριξης σε ξένη τρομοκρατική οργάνωση και 20 χρόνια εάν καταδικαστεί για την κατηγορία της απόπειρας καταστροφής εθνικών αμυντικών εγκαταστάσεων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: