Τετάρτη 31 Αυγούστου 2011

Γερουλάνος θα οχυρώσω την πολιτεία..

Το πλέον σύντομο ανέκδοτο.. Συγγράφει νομοσχέδια για να πατάξει την βία στα γήπεδα!

Το νομοσχέδιο για τη βία στα γήπεδα, 
προσπαθεί να οχυρώσει την Πολιτεία και να της δώσει τα εργαλεία για να μπορεί να αντιμετωπίσει τα προβλήματα" δήλωσε ο υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού, Παύλος Γερουλάνος, προσθέτοντας 
ότι "έχουν αλλάξει όλες οι μορφές παρανομίας στο ποδόσφαιρο και είναι πολύ πιο δύσκολο πλέον να τις αντιμετωπίσεις".
Γερουλάνος: 
Το νομοσχέδιο για τη βία θα οχυρώσει την Πολιτεία


Μιλώντας στο "Ράδιο 9" ο κ. Γερουλάνος σχολίασε επίσης τα πρόσφατα επεισόδια μεταξύ οπαδών του Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού, στα Πετράλωνα, λέγοντας ότι "πρέπει να κάνουμε μία διαφοροποίηση, γιατί δεν υπάρχει καμία αμφιβολία, ότι η βία στα γήπεδα ξεχειλίζει προς τα έξω κι εκεί γίνεται κάτι διαφορετικό. Τα "ραντεβού θανάτου" είναι κάτι που έχει προβληματίσει και εμάς, αλλά κυρίως έχει προβληματίσει την αστυνομία, διότι πλέον οι ομάδες έχουν γίνει ένα πρόσχημα για να βρεθεί ο άλλος να κάνει τη φασαρία, όπως σε άλλες χώρες υπάρχουν οι ομάδες και οι διάφορες συμμορίες.


Εκεί αρχίζει και παίρνει άλλες διαστάσεις το θέμα της βίας. Θα ήθελα να μείνουμε στο κομμάτι
που αφορά τα γήπεδα, γιατί είναι μία καλή αρχή να ξεκινήσει κανείς. Αν σε πιάσουν και τιμωρηθείς - και είναι η πρώτη σου φορά - καταλαβαίνω γιατί μπορεί να ανασταλεί η ποινή σου ή να την εξαγοράσεις. Αν υπάρχει υποτροπή, ο δικαστής έχει την υποχρέωση με αυτό το νομοσχέδιο, να σου πει για ένα χρονικό διάστημα "δεν θα μπορείς να πας στο γήπεδο". Εάν σε πιάσουν στο γήπεδο δεύτερη φορά τότε εκεί υποχρεούσαι να εκτελέσεις την ποινή σου. Θα γίνει αναγκαστική εκτέλεση της ποινής, θα χαθεί το δικαίωμα της εξαγοράς ή της αναβολής και θα πρέπει να πας φυλακή".


Παράλληλα, ο κ.Γερουλάνος αναφέρθηκε και στην αλλαγή λειτουργίας των λεσχών οπαδών, υπογραμμίζοντας ότι "ένα ουσιαστικό εργαλείο είναι η αλλαγή της μορφής που έχουν οι λέσχες των οπαδών. Εμείς δεν λέμε ό,τι δεν μπορεί να υπάρχουν οργανωμένοι οπαδοί. Αλλά για τους οργανωμένους οπαδούς πρέπει να υπάρχουν κάποια κριτήρια και να βαραίνουν και τις ομάδες. Πρέπει να υπάρχει ένα μέρος της ευθύνης. Γνωρίζουμε πάρα πολλές περιπτώσεις όπου οι ΠΑΕ πριμοδοτούν αυτές τις λέσχες, με εισιτήριο ή με ο,τιδήποτε άλλο και δεν αναλαμβάνουν μετά καμία ευθύνη, για τις πράξεις αυτών των λεσχών. Υπάρχουν πάρα πολύ σοβαρές λέσχες στο ελληνικό ποδόσφαιρο, αλλά θα έχει ευθύνη η ομάδα και θα είναι υπόλογη για αυτά τα οποίο θα κάνουν οι οργανωμένες λέσχες".


Σχετικά με το πως θα γίνεται ο καταλογισμός της ευθύνης σε ΠΑΕ, ο κ. Γερουλάνος είπε ότι "θα πρέπει να υπογράφουν οι ΠΑΕ, ότι αυτές οι λέσχες είναι υπό την επίβλεψη τους και θα πρέπει να έχουν τη λίστα των μελών τους".

Δεν υπάρχουν σχόλια: