Τετάρτη 31 Αυγούστου 2011

«Σε χαιρετώ ω εταιρεία»

Μην γελάτε! Όσο σφίγγουν τα γάλατα θα διαβάζετε του κόσμου τις μαλακιες..


«Σε χαιρετώ ω εταιρεία»

«Η μοναδική θετική είδηση εδώ και τουλάχιστον δύο χρόνια έρχεται από τον ιδιωτικό τομέα (...) 

Ο αργοκίνητος και απολύτως διεφθαρμένος δημόσιος είναι αφερέγγυος σε εγχώριους και ξένους επενδυτές, καθοδηγείται από ανόητους, αμαθείς και αποκλειστικά εξυπνάκηδες αργόμισθους πολιτικούς και "συμβούλους", χωρίς πείρα αληθινής εργασίας και στελεχώνεται, στη συντριπτική του πλειονότητα, από αργοκίνητο προσωπικό, που ο στόχος του δεν είναι η εργασία, αλλά η άκοπη και απρόσκοπτη αμοιβή (...) 

Ο ιδιωτικός τομέας έχει καταστραφεί, πληρώνοντας ένα απολύτως διεφθαρμένο, αντιπαραγωγικό Δημόσιο. Το οποίο παραμένει αλώβητο χάρη στη σοβιετικού τύπου δομή και προστασία (...) 

Αν υπάρχει μια ελπίδα να βγει ο τόπος από τη δεινή θέση, που βρίσκεται, και που τα χειρότερά της δεν έχουν έρθει ακόμα, αυτή είναι η ευελιξία των ιδιωτών (...) 

Ο ιδιωτικός τομέας μπορεί να είναι πιο ευέλικτος, εργατικός και εφευρετικός. Δεν είναι δουλειά του, όμως, να προστατεύει τους πολίτες και να εργάζεται για το συμφέρον του κοινωνικού συνόλου. Αυτό, είναι καθήκον του Δημόσιου»


Ποιος τα γράφει αυτά; 
η Ελευθεροτυπία ρε γαμώτο μου με αφορμή τη συνένωση των τραπεζών. 
Πότε τα γράφει; 
Μερικές ώρες πριν κατρακυλήσει η μετοχή της στελεχωμένης από …έξυπνο εφευρετικό και εργατικό προσωπικό Γιούρομπανκ στο χρηματιστήριο. 
Και γιατί κατρακύλησε; 
Απλώς επειδή η Γιούρομπανκ ως ιδιωτική εταιρία είναι πλάσμα δικαίου αφού με το χρέος που έχει έναντι του δημοσίου ανήκει ολοκληρωτικά σε αυτό.. 
Μην γελάτε σας λέω.. 
Όσο σφίγγουν τα γάλατα θα διαβάσετε όλες τις καθ' υποχρέωση (επειδή η συγκεκριμένη εφημερίδα διαθέτει κατά την ταπεινή μου γνώμη το καλλίτερο συντακτικό προσωπικό) μαλακίες. (το ψωμί τους βγάζουν) Τουλάχιστον εγώ τσεκαρισμένα σας προλαβαίνω..

Δεν υπάρχουν σχόλια: