Τρίτη 30 Αυγούστου 2011

Προοπτικές συναίνεσης βλέπει ο Βενιζέλος

Το ΠΑΣΟΚ στην κυβέρνηση ο ΛΑ.Ο.Σ. στην εξουσία !!


Ομολογία ενοχής και απόγνωσης. «Τα πάντα εξαρτώνται από την ειλικρινή, έντιμη και ανοικτή συνεργασία μεταξύ κυβέρνησης και αντιπολίτευσης» 

είπε ο πολιτικά λιπώδης υπουγός οικονομικών επιχειρώντας να καλλιεργήσει κλίμα συναίνεσης, 

επί του οποίου ως γνωστό και δια μέσου του Καρατζαφέρη έχουν λάβει συγκεκριμένες διαταγές..


«Υπάρχουν πάντα πολλά και γόνιμα πεδία στα οποία υπάρχει σύγκληση απόψεων» πρόσθεσε, 

σαν να θέλει η "πο.." να κρυφτεί αλλά η χαρά δεν την αφήνει. Επειδή πράγματι τα πεδία και πολλά είναι αλλά και έχουν κατά τις υπερψηφίσεις καθοριστικών νομοσχεδίων αποκαλυφθεί ποια.


"Πάντοτε είμαστε ανοιχτοί σε μία εθνικά υπεύθυνη στάση και ελπίζω αυτή να είναι και η θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης [...] Διαχειριζόμαστε μία εθνική κρίση που απαιτεί συστράτευση και εθνική συνεργασία". 

"Τα πάντα εξαρτώνται από την ειλικρινή, έντιμη και ανοικτή συνεργασία μεταξύ κυβέρνησης και αντιπολίτευσης", συμπλήρωσε παρακάμπτοντας την λαϊκή αγανάκτηση με το υποκείμενο της οποίας αντιθέτως το ΝΕΟΠΑΣΟΚ και αρχής γενομένης της Σημίτειας περιόδου, ουδέποτε είχε αναπτύξει μια ειλικρινή και έντιμη συνεργασία.



Σχολιάζοντας τη συζήτηση που είχε με τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, ανέφερε ότι ήταν "εκτενής και ουσιαστική" και διεξήχθη σε πάρα πολύ καλό κλίμα. Επεσήμανε ότι είναι "πάρα πολύ χρήσιμο να υπάρχει αλληλοενημέρωση", ενόψει των επαφών που θα έχουν με τους εκπροσώπους της τρόικας. (έτσι κι αλλιώς τους ακούν δεν μιλούν..)


Ο υπουργός Οικονομικών παρουσίασε ως πεδίο γόνιμο για την επίτευξη συμφωνίας τι άλλο, το νέο φοροκαρατομικό σύστημα, κάνοντας λόγο για ανάγκη μεγάλης συναίνεσης, προκειμένου αυτό να είναι στέρεο και μόνιμο για να διερωτάται κανείς επί ποίου λαού θα εφαρμοστεί. Γιατί είτε αυτοί δεν θα υπάρχουν είτε εμείς.. Στην μέση της τραμπάλας πλέον ουδείς μπορεί να σταθεί.


Όσον αφορά στην ατζέντα της συνάντησής τους, ανέφερε ότι μίλησε "διεξοδικά" με τον Αντώνη Σαμαρά για τα ζητήματα που αποτελούν αγκάθια στη διαπραγμάτευση με την τρόικα, (το πλέον σύντομο ανέκδοτο)
δηλαδή τις ιδιωτικοποιήσεις, το ενιαίο μισθολόγιο στο Δημόσιο, την εργασιακή εφεδρεία (απολύσεις εργαζομένων εάν όλοι εξακολουθούμε να μιλούμε την ελληνική) και την αναδιάρθρωση φορέων. (διάλυσή τους)


.

Δεν υπάρχουν σχόλια: