Τετάρτη 31 Αυγούστου 2011

Κακοποιούν το σώμα της αλλά η ψυχή της Ελλάδας ζει Πριν λίγο στον Καναδά.. Αύριο στην Μελβούρνη.. Παραμεθαύριο στην Νέα Υόρκη.. Πολύ σύντομα και στον τόπο της

Greek φέστιβαλ στην κεντρική αγορά της Οττάβα στον Καναδά.. Σε κάποια γωνιά ένα μπουζούκι να ταξιδεύει τους Καναδούς στην Σύρα με σκούνα την Φραγκοσυριανή. Η υγρή παγωμένη ατμόσφαιρα ραγίζει από τις πρώτες του νότες. Ώσπου αίφνης αρπάζει αυτό φωτιά στις χορδές του από την ψυχή του Ζορμπά. Πύρωσαν οι καρδιές των ψυχρών Καναδών και τινάζονταν ο ένας μετά τον άλλον από τις καρέκλες τους, να συνοδεύσουν τον ερασιτέχνη χορευτή που μόνος αυτοσχεδίαζε στον δρόμο με τους τους εκατοντάδες Καναδούς να τους κάνουν λεζάντα χτυπώντας παλαμάκια. Και να το συρτάκι καναδικού τύπου που αρχικά ήταν δυο, ήταν τρεις για να γίνουν επί του δρόμου που μετατράπηκε σε πίστα χίλιοι δεκατρείς. Ώσπου εκεί προς το τέλος ήρθαν και τα πιάτα.. Να σπάνε κατά δεκάδες σπάζοντας την παγωμένη καναδική ατμόσφαιρα στα δύο στα τρία στα χίλια δέκα τρία. Φανταστική σκηνή. Βγάζει την δύναμη της Ελληνικής φλόγας στην ξενιτιά που το μακρύ χέρι των εδώ καθεστωτικών καραγκιοζοκαραγκιόζηδων ευτυχώς δεν μπορεί να αγγίξει..
Βαστάτε περήφανα σαν άτλαντες την ψυχή μας αδέλφια. Ούτε εδώ έχει σβήσει. Θα τους κρεμάσουμε..Από τον πρώτο ως τον τελευταίο τροϊκανό αλήτη..



Δεν υπάρχουν σχόλια: