Παρασκευή 29 Ιουλίου 2011

«Στα μαχαίρια» για τα ταξί ΝΔ-ΠΑΣΟΚ

Δριμύτατη επίθεση στον υπουργό Μεταφορών και Υποδομών, Γ. Ραγκούση, εξαπέλυσε ο πρόεδρος της ΝΔ, Αντώνης Σαμαράς, μετά την απόφαση των ιδιοκτητών ταξί να συνεχίσουν την απεργία τους, ζητώντας την παρέμβαση του πρωθυπουργού.


«Η ασυνέπεια, η ανευθυνότητα και το διαρκές ράβε - ξήλωνε της κυβέρνησης
σ' ότι αφορά τα ταξί δεν μπορεί να συνεχίζονται άλλο», δήλωσε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ενώ κατηγόρησε τον υπουργό ότι, ενώ έσπευσε να ακυρώσει τη ρύθμιση που προωθούσε ο προκάτοχός του, δεν έχει καμία συγκεκριμένη θέση. «Αντί να αναγνωρίσει το λάθος του και να δώσει διέξοδο στα αδιέξοδα που δημιούργησε», τόνισε, «επιμένει σε στείρες πρακτικές».


«Καλώ τον ίδιο τον πρωθυπουργό να παρέμβει άμεσα για να ξεκινήσει ουσιαστικός διάλογος για
την απελευθέρωση του επαγγέλματος με κανόνες που ισχύουν σε όλες τις χώρες της Ευρώπης.


»Καλώ, ταυτόχρονα, τους οδηγούς ταξί να αντιπαρατάξουν υπευθυνότητα στην κυβερνητική ανευθυνότητα και να αναστείλουν άμεσα όλες τις κινητοποιήσεις τους» συμπλήρωσε ο κ. Σαμαράς.






Άμεση ήταν η απάντηση του Γιάννη Ραγκούση:


«Αν ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αντώνης Σαμαράς, δεν είχε ενθαρρύνει την έναρξη της αναιτιολόγητης αυτής απεργίας και αν με αμφίσημες φράσεις δεν διαβεβαίωνε τους ιδιοκτήτες ταξί ότι είναι υπέρ της διατήρησης του κλειστού τους επαγγέλματος, τώρα δεν θα ζητούσε τον τερματισμό της.


» Είναι λυπηρό για τον τόπο, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης να μετατρέπεται σε εκπρόσωπο τύπου του προέδρου των ιδιοκτητών ταξί.»


Από τον ΛΑΟΣ εκδόθηκε η εξής ανακοίνωση: «Το ταξίμετρο των ταξιτζήδων εξακολουθεί να λειτουργεί με 'διπλή ταρίφα' εκεί που δεν πρέπει. Χάνουν το δίκιο τους, κάνοντας ζημιά στην Ελλάδα.»

Δεν υπάρχουν σχόλια: