Παρασκευή 29 Ιουλίου 2011

Οι άλλοι με μια ματιά

Ξεπέρασε τα όρια της αθλιότητας


Ήταν επιεικής ο Ευγένιος Ανδρικόπουλος.
Εκτός των ορίων της βλακείας γράφει ο Πρετεντέρης ξεπέρασε και τα όρια της αθλιότητας γράφω εγώ. Αφορμής δοθείσης από το Νορβηγικό τέρας της φασιστικής κολάσεως,
ανακαλύπτει ότι αν το αυτό το έπραττε στην χώρα μας δηλώνοντας αντεξουσιαστής, θα τύχαινε μεταχείρισης προστατευόμενου είδους!


Ανεξαρτήτως του γεγονότος πως αυτής της μεταχείρισης απολαμβάνει τώρα, 

εγώ που εξ’ όσων από την χουντική εφηβεία μου και εντεύθεν θυμάμαι, 

δεν βρίσκω ούτε έναν αντεξουσιαστή ή αναρχικό να έχει προβεί –πλην της ρίψης μολότωφ- ούτε σε μία, αριθμός μία, 
πράξη ποινικού περιεχομένου.


Αντιθέτως φέρνω στην μνήμη μου την Κανελλοπούλου και τον Κουμή, τον Καλτεζά, τον Γρηγορόπουλο την Βασιλακοπούλου και μια σειρά από άλλους άπαντες δολοφονημένους από τα φασιστοειδή του είδους των Πρετεντέρηδων.


Τυχαίο, δεν νομίζω.. Απολαύστε τον..


«Λάθος χώρα διάλεξε ο Αντερς Μπρέρινγκ Μπρέιβικ για να ξεσπάσει το δολοφονικό μένος του (...) Στην Ελλάδα (...) εφημερίδες, δημοσιογράφοι και δικηγόροι (...) θα έλεγαν ότι κακώς διώκεται διότι ο άνθρωπος είναι "αντιεξουσιαστής" - και ως γνωστόν ο "αντιεξουσιαστής" είναι στη
χώρα μας κάτι σαν προστατευόμενο είδος... (...) Θα αναρωτιόντουσαν πονηρά γιατί να καταδικαστεί ο φονιάς από τη στιγμή που οι υπαίτιοι της Siemens ή του Χρηματιστηρίου δεν έχουν καταδικαστεί ακόμη (...) Στην Ελλάδα (...) όποια ποινή (...) θα ήταν έξω στα εννέα χρόνια - όπως ο Β. Ξηρός (...) Δεν ήξερε. Δεν ρώταγε; Εκτός και αν δεν μπορούσε να φανταστεί ότι είναι δυνατόν να υπάρχει ευρωπαϊκή δημοκρατία στην οποία η βία, η αυτοδικία και η τρομοκρατία θεωρούνται (από ορισμένους αλλά όχι από λίγους...) κάτι σαν θεμιτή, δημόσια δραστηριότητα, η οποία οφείλει να τυγχάνει στοργής και προστασίας (...) Είναι όμως η χώρα μας ευρωπαϊκή δημοκρατία; (...) Αρχίζω να πιστεύω πως στην ΟΝΕ μάς έβαλαν όχι με ψεύτικα στοιχεία αλλά με ψεύτικες εντυπώσεις. Μας πήραν για άλλους (...) Νόμιζαν ότι έχουν να κάνουν με μια ευρωπαϊκή δημοκρατία. Και βρέθηκαν να έχουν φορτωθεί την τελευταία κομμουνιστική χώρα της Ευρώπης» (ο Γ. Πρετεντέρης στα ΝΕΑ).

Τυχαία συνάντηση
«Ολιγόλεπτο τετ α τετ με τον Δημήτρη Κουφοντίνα είχε ο υφυπουργός Δικαιοσύνης, κ. Γ. Πεταλωτής, την Τετάρτη (...) Ο υφυπουργός θέλοντας να ακούσει από πρώτο χέρι τις συνθήκες κράτησής τους, που είναι διαφοροποιημένες σε σχέση με αυτές των άλλων κρατουμένων, δέχτηκε να συναντήσει τον Δημ. Κουφοντίνα και είχε μία σύντομη συζήτηση μαζί του (...) Από πηγές του υπουργείου τονίζεται, επίσης, ότι δεν έγινε επιλογή του Δημ. Κουφοντίνα με κάποια κριτήρια και αναφέρεται ότι η συνάντηση αυτή θα μπορούσε να είχε γίνει και με τον Αλέξ. Γιωτόπουλο, όπως και με κάθε άλλον κρατούμενο...» (το θέμα στο ΒΗΜΑ).

και επιλεκτικές ανησυχίες

«Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες της "Ε" (προέρχονται περίπου από τους μισούς έγκλειστους των φυλακών Κορυδαλλού, συμπεριλαμβανομένων και των σωφρονιστικών υπαλλήλων), ο υφυπουργός Δικαιοσύνης κ. Πεταλωτής επισκέφθηκε τις μονάδες του. Η περιήγηση ήταν επιλεκτική όπως συνήθως ή είχε κι άλλο στόχο; Θεωρώ δεδομένο ότι ο κ. Πεταλωτής δεν θα απαντήσει. Οπως θεωρώ δεδομένη την ΟΜΕΡΤΑ δημοσιογράφων, πολιτικών και διαφόρων ειδών θρασύδειλων για την υπόθεση της 17Ν» (το σχόλιο με υπογραφή Μ. Τ. στην ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ).

Δεν υπάρχουν σχόλια: