Σάββατο 30 Ιουλίου 2011

6,697,000. ευρώ του απόδημου ελληνισμού έκαναν φτερά!

Τέρατα και σημεία μου καταγγέλλονται από την Νέα Υόρκη για τον πρόεδρο του ΣΑΕ (σύλλογος απόδημου ελληνισμού) και με την προϋπόθεση πως ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα (δημοσιεύτηκαν και στο Καλάμι) δεν μπορεί είναι στο DNA μας η υποδόρια συναλλαγή.
Μου γράφουν:


Μεγάλη τιμή γιά τους ΣΑΕριτζήδες: Ο πρόεδρός τους γίνεται και... επίτιμος διδάκτορας (Πάντειο)
Ο ''παγκόσμιος πρόεδρος'' του Συμβουλίου Απόδημου Ελληνισμού (ΣΑΕ )κ. Στέφανος Ταμβάκης αναγορεύτηκε πριν ένα χρόνο,«Επίτιμος Διδάκτορ» του Τμήματος Δημόσιας Διοίκησης του Παντείου Πανεπιστημίου Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών, όπως τουλάχιστον αναγράφεται στην σχετική πρόσκληση που έχει στα χέρια του το «Κ».
Ο κ. Ταμβάκης, γεννήθηκε στην Αλεξάνδρεια στις 27 Ιουνίου του 1952. Δηλώνει ότι είναι απόφοιτος του Κέιμπριτζ (Αγγλία, Διοίκηση Επιχειρήσεων). Απασχολήθηκε στην οικογενειακή επιχείρηση παρασκευής και παραγωγής τροφίμων, με την επωνυμία «St' George's» στην Αλεξάνδρεια.
Μετά την τελετή και την ανάγνωση της Αναγόρευσης και του Διδακτορικού Διπλώματος από τον Πρύτανη του Ιδρύματος, θα ακολουθήσει ομιλία του κ. Ταμβάκη με θέμα: «Ο Ελληνισμός της Διασποράς και η πρόκληση του μέλλοντος».


(Σημ.: Οι φήμες ότι θα μιλούσε με θέμα ''πως στο όνομα των Απόδημων να κάνεις αρπαχτές'', δεν ευσταθούν)



Να σημειωθεί ότι ο κ. Ταμβάκης, είναι και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Ιδρύματος «Αλέξανδρος Ωνάσης». Το Ίδρυμα-''μεγάλο φαγοπότι'', που βρίσκεται σε δικαστική αντιδικία με την κόρη της Χριστίνας Ωνάση και κληρονόμο της περιουσίας του Αριστοτέλη Ωνάση, Αθηνά, η οποία επιδιώκει να αναλάβει την προεδρία του, εκτιμάται ότι ''στο πλαίσιο του διαρκούς ενδιαφέροντός του για την ποιοτική σύνθεση του Διοικητικού του Συμβουλίου'' και, ιδιαίτερα, στις υψηλές θέσεις (ένας από τους λόγους που το Ίδρυμα αρνείται να «παραχωρήσει» την προεδρία στην κόρη της Χριστίνας, είναι το γεγονός ότι η τελευταία δεν γνωρίζει την ελληνική γλώσσα) προωθεί και προβάλει τα μέλη του γενικότερα.


Nα σημειώσουμε ότι το παράρτημα της Νέας Υόρκης, καλεί κάθε χρόνο σ' εκδηλώσεις μιά ντουζίνα δημοσιογράφους από Αθήνα και πολιτικούς, με όλα τα έξοδα πληρωμένα... Όστις γνωρίζει οτιδήποτε σε σχέση με αυτά καλά θα κάνει να απαντήσει επειδή στην ίδια επιστολή γίνεται λόγος για 6,697,000. επιχορηγήσεις προς τον ΣΑΕ που έκαναν φτερά..

Δεν υπάρχουν σχόλια: