Δευτέρα 20 Ιουνίου 2011

Eurogroup: Μετά την έγκριση του Μεσοπρόθεσμου η επόμενη δόση των δανείων



Κουραστικό κατάντησε. Να αυτοδιαψεύδονται καθημερινά. 
Να αυτοαναιρούνται σαν κοινές κατίνες μεσημεριάτικων προγραμμάτων.. 


Η τελευταία -χθεσινή -εκδοχή του μόνιμου Εοκικού εκβιασμού με τον Βενιζέλο στην θέση του Παπακωσταντίνου, αναφέρει τα εξής:


Η έγκριση του Μεσοπρόθεσμου προγράμματος από την ελληνική Βουλή, 
(καθαρός εκβιασμός των βουλευτών), 
θα ανοίξει το δρόμο για την εκταμίευση της επόμενης δόσης των δανείων στις αρχές Ιουλίου, λέει το Eurogroup. Πρόοδος σε σχέση με τη συμμετοχή του ιδιωτικού τομέα στο δεύτερο πρόγραμμα
αρωγής, δήλωσε ο πρόεδρος του Eurogroup, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ.


Δηλαδή δανειζόμαστε εξακολουθητικά ως ενδιάμεσοι , διαμεσολαβητές, των τραπεζιτικών
συμφερόντων και αυτό θα ισχύσει σε σχέση με το νέο δάνειο (πρόγραμμα το λένε αυτοί) μαμούθ «στήριξης» προς την Ελλάδα. . 


Οι υπουργοί οικονομικών της ευρωζώνης αποφάσισαν να καθορίσουν στις αρχές Ιουλίου τις βασικές παραμέτρους «της νέας και ελεφαντικής στρατηγικής χρηματοδότησης» από την οποία ούτε ένα ευρώ δεν θα καρπωθεί ο λαός. .


Εξάλλου, για πρώτη φορά σε ανακοινωθέν του, το Eurogroup αναφέρεται και στην ανάγκη πολιτικής συναίνεσης στην Ελλάδα, υπογραμμίζοντας ότι οι υπουργοί οικονομικών της ευρωζώνης κάλεσαν όλα τα πολιτικά κόμματα στην Ελλάδα να υποστηρίξουν τους βασικούς στόχους του προγράμματος, ώστε να διασφαλιστεί η αυστηρή και ταχεία εφαρμογή του.


Λαμβάνοντας υπόψη τη διάρκεια, το εύρος και τη φύση των αναγκαίων μεταρρυθμίσεων στην Ελλάδα, η εθνική ενότητα είναι προαπαιτούμενο για την επιτυχία, καταλήγει το ανακοινωθέν των χωρών μελών της ευρωζώνης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: