Κυριακή 19 Ιουνίου 2011

Μαλλί πόρδισε η Τουρκία και δεν στέλνει τον στολίσκο της στο Ισραήλ

Αν στους Τούρκους δείξεις τα αχαμνά σου, σου αντιτείνουν τους γλουτούς τους κι αν τους δείξεις τους γλουτούς σου, σου μοστράρουν τα αχαμνά τους.. 


Κάπως έτσι απαντήθηκε από σύμβουλό του το ερώτημα του Βενιζέλου, 


(ξέρετε ποιου μην συγχέετε τα νεφρά με τα’ @ρχίδι@ με το συμπάθειο), 


που αφορούσε ποιος ως λαός ήταν ο Τούρκος. Παρά το ότι εμείς (πλην του Ανδρέα Παπανδρέου ) ουδέν διδαχθήκαμε εξ αυτού, οι Ισραηλινοί μελετώντας το εμβριθώς το έκαναν πράξη με την εξής ευνοϊκή για αυτούς κατάληξη.


Το «Μαβί Μαρμαρά δυστυχώς υπέστη τόσο μεγάλες ζημιές που δεν μπορούσε να είναι έγκαιρα έτοιμο», δήλωσε ο Μπουλέντ Γιλντιρίμ, επικεφαλής της IHH, μιας τουρκικής ισλαμιστικής
ανθρωπιστικής οργάνωσης, σε συνέντευξη Τύπου. Τρίχες.
Εδώ και μέρες η κυβέρνηση του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ασκεί πιέσεις για τη μη συμμετοχή του τουρκικού πλοίου.


Οι ήδη τεταμένες σχέσεις Τουρκίας - Ισραήλ επιδεινώθηκαν, όταν οι Ισραηλινοί κομάντος σκότωσαν εννιά Τούρκους υπηκόους που επέβαιναν στο Μαβί Μαρμαρά, το μεγαλύτερο από τα έξι σκάφη που έπλεαν σε διεθνή ύδατα με κατεύθυνση τον παλαιστινιακό θύλακα το 2010. Το Ισραήλ δεν έχει ικανοποιήσει την αξίωση της κυβέρνησης της Τουρκίας να ζητήσει συγγνώμη για την επιχείρηση και να αποζημιώσει τις οικογένειες των θυμάτων από τα πυρά των στελεχών των ένοπλων δυνάμεων.


Ο Γιλντιρίμ είπε ότι δέκα πλοία θα αναχωρήσουν για τη Γάζα από λιμάνια σε διάφορες χώρες της Ευρώπης, την 25η Ιουνίου.


Οι ακτιβιστές είχαν ανακοινώσει τον Μάιο ότι περίπου 1.500 άνθρωποι από περίπου 100 χώρες θα συμμετάσχουν στο στολίσκο, μεταφέροντας ανθρωπιστική βοήθεια και κατασκευαστικά υλικά στη Γάζα.


Η κυβέρνηση του Ισραηλινού πρωθυπουργού Νετανιάχου έχει καταστήσει σαφές ότι θα εμποδίσει το νέο στολίσκο, γράφοντας τις τουρκικές απειλές (να μην επαναλάβω που) πως ότι θα υπάρξουν πολύ σοβαρές συνέπειες αν επαναληφθούν τα αιματηρά γεγονότα του 2010. Καταλάβατε μήπως τι σημαίνει κράτος σοβαρό ανεξαρτήτως του αν εξοργίζομαι στις κανιβαλικές του επιθέσεις κατά ενός λαού, των παλαιστινίων που αιμορραγεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια: