Σάββατο 18 Ιουνίου 2011

ΝΑΤΟ : ΟΥΤΕ ΣΚΕΨΗ ΓΙΑ ΕΠΕΜΒΑΣΗ ΣΤΗ ΣΥΡΙΑ

Έχουν μεγάλη πλάκα οι Νατοϊκοί.. 
Όπου τους παίρνει οι μαγκιές. Με την Ρωσία απέναντι να έχει ξεκαθαρίσει πως στην Συρία όποια επέμβαση αγγίζει τα όρια ενός casus belli, 


σε σημερινές δηλώσεις του απο την ισπανική τηλεόραση ο γενικός γραμματέας του NATO Ράσμουσεν, ανακοίνωσε ότι δεν υπάρχει σχέδιο για την ανάληψη δράσης στη Συρία. 


Δεν το πιστεύω.. Γιατί μόλις χθες προειδοποιήθηκαν στην διπλωματική γλώσσα από την Μόσχα ότι αν αποπειραθούν οτιδήποτε σε βάρος της χώρα αυτής θα τους κόψει χέρια και πόδια. Στο κατόπι και η Κίνα. 


Όπως ξεκαθάρισε σε συνέντευξη του στον τηλεοπτικό σταθμό TVE, αντίθετα με την περίπτωση της Λιβύης δεν υπάρχει εντολή του Οργανισμού των Ηνωμένων Εθνών ούτε υποστήριξη από χώρες της περιφέρειας για επιχείρηση στη Συρία.



Το NATO έχει σημειώσει πρόοδο στη Λιβύη, καταστρέφοντας πάνω από 2.000 στρατιωτικές εγκαταστάσεις και «σώζοντας αναρίθμητες ζωές», είπε ο Ράσμουσεν καλώντας τις συριακές αρχές να «ανταποκριθούν στις θεμιτές προσδοκίες του λαού» της χώρας.


Απέρριψε την πρόταση που μετέφερε ο γιος του λίβυου ηγέτη Μουάμαρ Καντάφι, ο Σάιφ αλ Ισλάμ Καντάφι, για εκλογές στη χώρα, δηλώνοντας πως η αντιπολίτευση δεν αποδέχεται καμιά τέτοια πρόταση.


«Πιστεύω ότι ο μόνος τρόπος να κινηθούμε προς μια ειρηνική μετάβαση είναι ο Καντάφι και το καθεστώς του να εγκαταλείψουν την εξουσία», δήλωσε ο γ.γ. του NATO, ο οποίος επισκέφθηκε την Ισπανία και είχε συνομιλίες με τον πρωθυπουργό Χοσέ Λουίς Ροδρίγκεθ Θαπατέρο, για την ανάγκη να συνεχιστεί η πίεση προς την Λιβύη.


Στο μεταξύ ο πρόεδρος της Γαλλίας Σαρκοζί δήλωσε “η Γαλλία, χέρι-χέρι με τη Γερμανία, ζητεί την επιβολή σκληρότερων κυρώσεων κατά των συριακών αρχών που διαπράττουν αφόρητες και απαράδεκτες ενέργειες και καταστολή εναντίον του συριακού λαού", σε συνέντευξη Τύπου στο Βερολίνο ύστερα από τις συνομιλίες που είχε με την καγκελάριο της Γερμανίας Άγγελα Μέρκελ. Μας προέκυψε Ράμπο το Γαλλάκι..

Δεν υπάρχουν σχόλια: